Cēsu muzejs piedāvā jaunas programmas bērniem

Cēsu Vēstures un mākslas muzejs piedāvā jaunas muzejpedagoģiskās programmas bērnudārziem un skolām.

Uzkrāt un apgūt zināšanas nesalīdzināmi interesantāk un arī vieglāk ir darbojoties brīvā un atraktīvā vidē. Mācību procesu pastiprina arī saskarsme ar īstām pagātnes liecībām, tāpēc mācību gadam sākoties, Cēsu Vēstures un mākslas muzejs piedāvā trīs jaunas programmas.

Programmu autore, muzejpedagoģe Evita Muceniece atzīmē, ka muzejpedagoģisko programmu mērķis ir attīstīt senākas - mūsu senčiem raksturīgās pasaules izzināšanas spējas: prasmi skatīties un ieraudzīt, klausīties - sadzirdēt, izjust un izprast pasauli, arī sevi pašu. Nodarbība muzejā dod iespēju tikties ar autentisku muzeja priekšmetu, kas satur informāciju par vēstures, kultūras un dabas notikumiem.

«Cēsu muzeja dārgumu lāde» ir īpašs piedāvājums pirmsskolas vecuma bērniem. Piemēram, nodarbībā Trauku vēsture muzejs no sava krājuma piedāvā traukus, kas darināti no dažādiem materiāliem un dažādos laika posmos. Priekšmetu izzināšanu papildinot ar stāstiem, rotaļām, dziesmām un praktisko darbošanos.

No 14.09.2010 jau pieprasīta ir kļuvusi programma 1.-5.klašu skolēniem «Podi muzejā», kuras ietvaros skolēniem iespēja iepazīties ar Cēsu muzeja krājuma podu kolekcijas daudzveidību no senvēstures līdz 21. gadsimtam. Darbošanās procesā skolēni noskaidros kā mainījusies podniecība laika gaitā, kā podus izmantoja senatnē, kā tie saglabāti līdz mūsdienām.

Novembrī 6.-9.klašu un 10.-12.klašu skolēniem būs pieejama programma «Izcīni Latviju». Ar muzejpedagoģiskās programmas palīdzību mūsdienu jaunietim tiek dota iespēja iejusties vairāk kā 90 gadu senā pagātnē. Balstoties uz izstādes materiāliem «Cēsnieki Brīvības cīņās» un savām zināšanām, skolēni izspēlēs savas Cēsu kaujas uz maketa, izcīnīs savu Latviju, piedzīvojot emociju gammu, ko Cēsu kauju laikā piedzīvoja jaunieši un viņu ģimenes Cēsu apkārtnē.

Cēsu Vēstures un mākslas muzejā strādā dažādu jomu speciālisti, kas piedalās starptautiskās konferencēs, pētnieciskās ekspedīcijās, projektos un vienmēr atvērti jaunām sadarbības iespējām, veidojot izpratni par vēstures notikumiem un liecībām. Neraugoties uz faktu, ka septembrī iesākta Cēsu Vēstures un mākslas muzeja krājumu pārvietošana uz citām telpām un turpināsies vēl visu oktobri, muzejs strādā pie jaunu ekspozīciju izveides.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Cēsu TIC
,


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Liepupes muiža
,


Ungurmuiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46054697sec.