Cēsīs vārīs Cirvja zupu [1]

05.12.2010 no plkst.13:00 – 15:00 Rožu laukumā tiks vārīta Kultūras padomes Cirvja zupa.

Zupu vārīs Cēsu novada Kultūras padomes pārstāvji no Cēsu novada domes, pašvaldības iestādēm, sabiedriskajām kultūras organizācijām, Cēsu mūziķiem un māksliniekiem.

Ar šo aktivitāti Cēsu kultūras cilvēki grib vērst uzmanību uz kultūras situāciju Latvijas reģionos, kur līdzekļi kultūras aktivitātēm ir ierobežoti.

„Skumji apzināties, ka valsts politika gan kultūrā, gan tūrismā, gan citos stratēģiski svarīgos attīstības jautājumos ir ierāmēta „Rīga+” (Pierīga) ietvarā. Skumji, ka Latvijas novadi ir „pelēkā perifērija”, no kurienes talantīgajiem un spējīgajiem tiek rekomendēts pēc iespējas ātrāk nokļūt galvaspilsētā. Mēs, kultūras darbinieki, gribam vērst uzmanību uz šiem jautājumiem un apliecināt, ka novadi joprojām ir spēks. Un mūsu Latvija ir bagāta ar saviem talantīgajiem cilvēkiem no Alūksnes līdz pat Liepājai, ne tikai 50km rādiusā ap Rīgu” domās dalās Ruta Krastiņa, Kultūras padomes priekšsēdētāja, Cēsu Kultūras un Tūrisma centra Kultūras centra nodaļas vadītāja.

Cēsis, tāpat kā citas pilsētas tuvākos un tālākos reģionos, uzskata sevi par latvisko vērtību šūpuli, kuru nedrīkst atstāt novārtā un valstij ir nopietni jāizvērtē esošā situācija un jāizstrādā rīcības plāns tālāko Latvijas reģionu atbalstam kultūras jomā. Jo teiciens kā pasakā „Radīt no nekā” darbojas tikai neilgu brīdi.

Otrs pasākuma mērķis ir labdarības akcija, tāpēc visi aicināti šajā dienā vest produktus lielajam zupas katlam, kuru vārīs Cēsu Sv. Jāņa baznīcas draudze, iespēju robežās ziedot apģērbus un apavus, kas nonāks pie tiem, kuriem šobrīd sals vairāk nekā mums.

Vienlaicīgi ar cirvja zupu vārīsies arī kultūras zupa, kurai sastāvdaļas būs pasaka no Cēsu Centrālās bibliotēkas, mūzika platēs no Cēsu novada domes, gleznošanas sesija no Cēsu mākslas skolas un vēl daudzas citas darbīgas un neparastas aktivitātes.

Visas pasakas sākās ar ...reiz bija un dažkārt pasakas beidzas arī laimīgi, kā beigsies šī...

Cēsu novada Kultūras padome ir Cēsu novada domes iniciēta un izveidota sabiedriska kultūras speciālistu konsultatīva padome. Padome veicina ar kultūras attīstību saistītu jautājumu risināšanu Cēsu novadā. Padome ir visu novada kultūras organizāciju un individuālo kultūras darba speciālistu interešu pārstāvis.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 *** 12/02/2010 10:44 Kolosāla ideja! Paldies!
:)

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Cēsu TIC
,


Dome Hotel
,


Rija Domus Hotel
,


Jūrmalas TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51217699sec.