Cēsīs atklāj slēpošanas sezonu un jaunu slidotavu

Šogad decembris Cēsīs ir iesācies bagātīgi - ne tikai ar sniegu un salu, bet arī ar kultūras un sporta aktivitātēm lieliem un maziem. Atklāta slēpošanas sezona, tapusi jauna slidotava gandrīz pilsētas centrā, izstrādātas svētku programmas ar radošajām darbnīcām, koncertiem bērniem un ģimenēm, speciāli gadumijas piedāvājumi uzņēmējiem.

Līdz ar pirmo sniegu atvērts pirmajam nobraucienam slēpošanas un aktīvās atpūtas parks Ozolkalns un atpūtas bāze Žagarkalns. Iespēja izbaudīt aizraujošas sajūtas braucot ar kalnu kamaniņām, slēpēm vai snovborda dēli dažāda garuma un grūtību trasēs.

Jaunums ir tikko izveidotā Cēsu Alus slidotava, kas atrodas gandrīz pašā pilsētas centrā! Sadarbojoties pašvaldības aģentūrai Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs ar Aktīvā tūrisma centru Eži un pateicoties A/S Cēsu Alus atbalstam, pašā Cēsu jaunās pils piekājē - Pils laukumā, ir tapusi dabīgā ledus slidotava. Šogad slidotava ir kļuvusi interesanta gan ar savu novietojumu - pils laukuma zālājā, mazliet ieslīpā vietā, gan ar to, ka slidotavas centrā atrodas koks, kuram varēs slidot apkārt.

Vēl aktīvās atpūtas cienītājiem plānots izveidot slēpošanas trasi Cēsu Pils dārzā, kur mierīgi un rimti kopā ar slēpošanu varēs izbaudīt gleznaino dārza ainavu ar pili.

Pēc labi pavadītas dienas slēpojot vai slidojot, vakaros, nedēļas nogalēs Cēsīs skanēs jau Ziemassvētku ieskaņas pasākumi, kas šogad būs patiešām bagātīgi un daudzveidīgi.

Ģimenes ar bērniem un skolēni laipni aicināti būs apmeklēt radošās darbnīcas Cēsu Jaunajā pilī, kurās iespēja būs izgatavot Ziemassvētku rotājumus, uzzināt ko jaunu par veselību un skaistumkopšanu. Savukārt vecāko klašu skolēni ziemas brīvdienas aicināti pavadīt muzejā - viduslaiku gaisotnē, apgūstot tā laika manieres, deju soļus un par pagatavojot tērpu. Paši mazākie kopā ar vecākiem varēs apmeklēt muzikālu pasaku koncertu, leļļu uzvedumu mazajiem, svētku egles Izstāžu namā un CATA Kultūras namā.

Koncertus Cēsīs Ziemassvētkos atveduši arī dažādu televīzijas šovu dalībnieki: ugunīgie Riči, dziedošās ģimenes. Savukārt nopietnās mūzikas mīļotājiem iespēja baudīt – Jāņa Lūsēna, Sergeja Jēgera, Ingusa Pētersona, Kristīnes Balanas sniegumu koncertos CATA Kultūras namā, Cēsu Sv. Jāņa baznīcā un Cēsu 2.pamatskolā.

Raugoties kā mūzikā, dejā vai dziesmā izpaužas mūsu bērni ir visaizkustinošāk. Jaunu deju uzvedumu Dvēseles bite sagatavojis tautas deju kolektīvs «Randiņš», ar svētku koncertu pārsteigs arī deju kolektīvi Raitais solis, Kande. A.Kalniņa mūzikas vidusskolas audzēkņu, Cēsu 1.pamatskolas skolēnu un Cēsu Valsts ģimnāzijas mūzikas sniegumu varēs dzirdēt vairākos koncertos Cēsu Sv. baznīcā.

Gaišus un saticīgus Ziemassvētkus vēlot, aicinām ikvienu atrast laiku, lai kopā to pavadītu ar sev tuvajiem un mīļajiem.

Sīkāk par pasākumiem un aktivitātēm Cēsu novadā www.cesis.lv vai Cēsu Tūrisma informācijas centrā (Pils laukums 9), tālr. 28318318, 64121815, e-pasts: [email protected]

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Liepupes muiža
,


AL SVETS
,


Ungurmuiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62061405sec.