Latvijā norisināsies ragavu braukšanas Amatieru kauss

Latvijas slēpošanas un atpūtas parks Ozolkalns sadarbībā ar Latvijas Kamaniņu sporta federāciju rīkos ragavu braukšanas Amatieru kausu trīs posmos. Pirmais no tiem risināsies šī gada 22.01.2011 Cēsīs, Ozolkalnā.

«Īpaši ragavu braukšanai ir izveidots atsevišķs nobrauciens 500 metru garumā, turklāt dalībnieku ērtībai ragavas ar braucējiem kalnā augšā plānojam nogādāt ar pacēlāju,» skaidro Ozolkalna valdes priekšsēdētājs Ģirts Kaļķis, uzsverot, ka šādas sacensības organizatori iecerējuši iedibināt kā tradīciju. «Tas ir ģimenes atpūtas pasākums, kur sports apvienots ar atpūtu. Tādās valstīs kā Šveice, Itālija un Vācija šādi ragavu braukšanas mači ir ierasta lieta. Turklāt sportiskā puse nav galvenais, jo piedalīties var visi, kas māk braukt ar ragavām, bet, protams, lai veicinātu sportisko garu, būs arī balva uzvarētājam.»

«Šī ir vēsturiska vieta gan Latvijas kamaniņu braucējiem, gan bobslejistiem. Jau pirms vairāk nekā 40 gadiem šeit sāka celt kamaniņu trasi. Par olimpiskajiem un pasaules čempioniem un medaļniekiem šeit skolojušies mūsu labākie sportisti: Dainis Bremze, Aigars Kriķis, Vera Zozuļa, Ingrīda Amantova, Zintis Ekmanis, Jānis Ķipurs. Ceram, ka šādas sacensības kādam no jaunajiem dalībniekiem būs labs ierosinājums, lai pievērstos nopietnākiem treniņiem Murjāņu un Siguldas trasēs,» uzsver Latvijas Kamaniņu sporta federācijas prezidents Atis Strenga.

«Doma par šādu sacensību rīkošanu radās, aplūkojot ārvalstu pieredzi, tomēr lielāko grūdienu deva mūsu pašu slēpotāji, kuri uzsvēra, ka cilvēkiem nepieciešams vairāk pozitīvu un sportisku pasākumu,» skaidro sacensību organizators Ģ. Kaļķis.

Nākamie ragavu braukšanas sacensību posmi notiks šī gada februārī un marta sākumā.

Ragavu braukšanas sacensībās atšķiras no parastas laišanās no kalna, jo sniegs ir speciāli sagatavots un trasē iespējams attīstīt lielu ātrumu. Organizatori gan iesaka katram izvēlēties ātrumu atbilstoši braukšanas prasmei.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ungurmuiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.91361499sec.