Cēsu kultūras un tūrisma darbinieki svin 7. jubileju

14.01.2011 tika sumināta pašvaldības aģentūras Cēsu Kultūras un tūrisma centrs septiņu gadu pastāvēšanas jubileja.

Aģentūras darbinieki visas nedēļas garumā atceras, domā un izvērtē, jo paralēli ikdienas darbiem notiek tradicionālais balsojums par kolēģiem dažādās nominācijās, no kurām populārākās ir atraktīvākais kolēģis un kolēģis – atklājums. 

„Neatkarīgi no sistēmas, no pastāvošās iekārtas un no struktūras, pastāvēs vērtības, kas nepieciešamas cilvēkiem - kultūra, savas tautas vēsturiskā attīstība, pagātnes un tagadnes monumentālie liecinieki.Un mēs - aģentūras cilvēki, esam iesaistīti šo vērtību ķēdē.Mums ir tā prioritāte strādāt vidē, kur rodas, atklājas,risinās notikumi, kas ietekmē daudzu cilvēku izvēli. Mēs radām un rādām, atklājam un iesaistām. Visu, ko mēs darām, mēs atdodam cilvēkiem jaunu zināšanu veidā, jaunu emociju un pieredzējumu veidā,” aģentūras dzimšanas dienā stāsta direktore Jolanta Sausiņa.

Direktore atklāj, ka aģentūras darbinieki ir saliedēti un priecīgi ļaudis. „Reizi gadā ar plostiem braucam pa Gauju, dodamies ekskursijās un apmeklējam teātra izrādes,” informē J. Sausiņa. Darba vieta un vide veido darbiniekus. Tūrisma speciālists Didzis lepojas ar faktu, ka divas reizes dienas laikā uzkāpis Cēsu pils Rietumu tornī, tūrisma speciāliste Anita ir gandarīta par iegūtajām vēstures zināšanām un gida prasmēm, administratore Sveta ar smaidu atceras, kā centusies ar ūdeni aplaistīt mākslīgās biroja puķes, bet aģentūras direktore Jolanta sajūsminās par teātra spēlēšanu kopā ar kolēģiem, no kuriem daži ir lieli saldumu mīļi un kuri lielākoties ir kafijas cienītāji, jo 7 gadu laikā izdzēruši 4200 tasīšu kafijas.

Aģentūras mērķis kultūrā ir attīstīt Cēsis kā Vidzemes kultūras centru ar konkurētspējīgu amatiermākslas un profesionālās mākslas platformu, izveidot Cēsu Vēstures un mākslas muzeju kā ģimeņu kultūrizglītības un vēstures izzināšanas centru, attīstīt Cēsu Izstāžu namu kā mākslas radošās industrijas platformu. Mērķis tūrismā - attīstīt Cēsīs kā kultūras tūrisma galamērķi.

„Mēs esam cilvēki cilvēkiem un turpināsim tādi būt - ikkatrs no mums,” uzsver J. Sausiņa. Aģentūras viesu grāmatā atrodams Cēsu novada domes priekšsēdētāja vietnieka Jāņa Rozenberga ieraksts: „Būs idejas, būs cilvēki, būs ienākumi, būs attīstība. Lai top!”

2004. gadā tika dibināta Cēsu pašvaldības aģentūra „Vidzemes Vēstures un Tūrisma centrs”, apvienojot iepriekš pastāvīgi funkcionējošas, bet savstarpēji cieši saistītas iestādes – Cēsu Viduslaiku pili, Cēsu Vēstures un mākslas muzeju, Izstāžu namu un Tūrisma informācijas centru. 2010. gadā aģentūrai tika pievienots „Cēsu Kultūras centrs”, un tā ieguva pašreizējo nosaukumu „Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Limbažu TIC
,


Ungurmuiža
,


Liepupes muiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.191818sec.