Cēsīs notiks jauno ērģelnieku svētki

Šonedēļ, 2011. gada 21. oktobrī, Cēsīs notiks 6. Alfrēda Kalniņa jauno ērģelnieku festivāls, kas kopā pulcēs 34 jaunos mūziķus un viņu pedagogus no 7 dažādām mūzikas mācību iestādēm.

Šis festivāls ir vienīgais tāda mēroga pasākums Latvijā, kurš veltīts topošajiem ērģelniekiem. Tas dod iespēju rādīt savu spēles prasmi, klausīties citu sniegumu, veicina pedagogu pieredzes apmaiņu un sadarbību.

Festivālā piedalīsies: Jaunpiebalgas mūzikas skola (pedagogs Aija Petrovska), Daugavpils Mūzikas vidusskola (ped. Larisa Bulava), Jūrmalas Mūzikas vidusskola (ped. Edīte Alpe), Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskola (ped. Bernadeta Everse), Rīgas Doma kora skola (ped. Vita Kalnciema), Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskola (skolotāja Lelde Krastiņa), Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija ( profesori Tālivaldis Deksnis, Larisa Bulava, Vita Kalnciema).

Stāsta festivāla idejas autore, Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas skolotāja Lelde Krastiņa: ”Šogad festivāla programma būs nedaudz izmainīta. Ierasto trīs vai četru koncertu vietā būs tikai viens, toties grandiozs! Šoreiz arī neesam aicinājuši kolēģus no Lietuvas un Igaunijas, bet arī šo faktu kompensē Latvijas mūzikas audzēkņu, pedagogu atsaucība un interese dalībai minētajā festivālā.”

Koncertā piektdien, 21.oktobrī plkst.16:00 Cēsu Sv. Jāņa baznīcā skanēs daudzveidīga mūzikas programma. Programmā būs gan ērģeļu solo, gan mūzika ērģelēm četrrocīgi, arī ansambļi - kur ērģelēm pievienosies, balsis, flauta, saksofons, kokle un kontrabass.

„Tā kā koncerts būs diezgan garš, aicinām klausītājus izmantot ''brīvo apmeklējumu'' un kaut uz brīdi paklausīties jauno mūziķu sniegumu,” aicina Lelde Krastiņa.

Festivālu rīko Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskola sadarbībā ar Cēsu Sv. Jāņa ev. lut. draudzi.

Ieeja koncertā par ziedojumiem.

*Festivāls aizsākās 2001. gadā, un notiek reizi divos gados. Tas veltīts novadnieka, ievērojamā ērģelnieka, komponista un diriģenta Alfrēda Kalniņa piemiņai. Komponists dzimis un bērnību pavadījis Cēsīs, šeit jau deviņu gadu vecumā Cēsu Sv. Jāņa baznīcā sācis mācīties ērģeļspēli, ar ērģelēm bija saistīts viss viņa mūžs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ungurmuiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47546792sec.