Cēsīs filmēs epizodes amerikāņu mākslas filmai

Cēsīs tiks filmētas epizodes asa sižeta amerikāņu mākslas filmai Nevsky prospect. Filma ir starptautisks projekts, kas top sadarbojoties Dienvidkalifornijas Universitātes Kinematogrāfijas skolai (USC School of Cinematic Arts) ar Latvijas filmu studiju RFS (Rīgas Filmu studija).

Projekts ir starptautisku atzinību ieguvušā jaunā režisora Radžifa Dasani (Rajeev Dassani) pirmā patstāvīgā pilnmetrāžas mākslas filma, kuras uzņemšana kļuva iespējama pēc prestižās Studentu Oskara balvas iegūšanas par filmu Dienas darbs.

Filma ir spraigs stāsts par amerikāni Ralfu, kurš ierodas Latvijā, lai klātienē satiktu internetā iepazītu meiteni, bet šī tikšanās neizvēršas kā iecerēts un Ralfu nolaupa. Ralfa meita foto žurnāliste Melisa ierodas Rīgā, lai uzzinātu patiesību par tēvu un tā pazušanas iemesliem. Šo meklējumu laikā varoņiem nākas saskarties ar pagātnes notikumu sekām, meliem, nodevību, atriebi, kā arī ar līdzcietību un spēju upurēties otra labā.

Rīgā filmēšana iesākusies jau 2011. gada 17. oktobrī, bet no 24. līdz 26. oktobrim arī Cēsīs tiks uzņemtas atsevišķas filmas epizodes. Filmēšana notiks Viduslaiku pilī un pils dārzā. Cēsu pils režisoram iepatikusies pēc viesošanās pilsētā un tā pilnībā atbilst viņa mākslinieciskajām iecerēm. Režisors Radžifs Dasani par gaidāmo filmēšanu Cēsis: «Kad pirmo reizi apmeklējām Cēsu pili, mums tiešām aizrāvās elpa no tā skaistuma ko sastapām uz ikviena soļa. Amerikai vēsturiskas ēkas ir liels retums un mums bija skaidrs, ka mēs vēlamies filmēt šeit. Cēsu pils un tās apkārtne būs unikāla pievienotā vērtība topošajai filmai un mēs zinām, ka amerikāņu auditorijai bieži nenākas redzēt senatnīgas un vērtīgās vietas. Mēs bijām pārsteigti, ka tik unikālas, vēsturiskas vietas nav zināmas Amerikai. Cēsīm noteikti ir ar ko lepoties pasaules priekšā. Mūsu radošā grupa ir ļoti pateicīga par cēsnieku, jo sevišķi Cēsu pils administrācijas viesmīlību un iespēju filmēt pils dārgumus. Mēs esam patīkami satraukti par gaidāmo filmēšanu Cēsīs un dot iespēju Amerikai izzināt to, kas jums pieder.»

Filmas aktieru ansambli veido amerikāņu aktrise: Tina Kasciani (Tina Casciani), kura filmā atveido Melissas lomu un,kas zināma no seriāla CSI Miami, kā arī tēlojusi filmās Paraugdžeki (2008), Zoolander (2001) un kanādiešu aktieris Gerijs Hadsons ( Gary Hudson), kas tēlojis tādās filmās kā Two for the Money (2005) . Filmā piedalās arī tādi zināmi latviešu aktieri kā Madara Botmane, kura filmā atveido vienu no vadošām lomām, Pēteris Gaudiņš un citi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ungurmuiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::7.81922293sec.