Cēsu pils piedāvā iepazīt latviskās tradīcijas kopā ar Pils kalpotājiem

Cēsu pils teatralizēto ekskursiju klāstu papildina jauns programmu cikls – „Latviešu gadskārtas un godi”. Teatralizētā programma ļaus iepazīt latviskās tradīcijas un ieražas, piedaloties senajos rituālos, baudot tradicionālos ēdienus, dziedot, dejojot un līksmojoties kopā ar Cēsu pils kalpotājiem.

„Ciklā paredzētas vairākas programmas, kuras piedāvājumā mainīsies atkarībā no gadalaikiem, svinamajām dienām un gadskārtām. Kopā ar Cēsu pils kalpotājiem būs iespēja svinēt arī Lielo dienu, Ūsiņus, Jēkaba dienu un Miķeļus,” stāsta idejas autore, Cēsu pils teatralizēto programmu vadītāja Ieva Kalniņa-Matute. Tradīcijas un ieražas iedzīvinās Seno Rotu Kalves folkloras kopa un deju kolektīvs „Saulgrieži”. Programmas paredzētas cilvēku grupām sākot no 15 personām ar iepriekšēju pieteikšanos. Vienas programmas ilgums 2,5-3 stundas.

Tradicionāli zemkopja gads sākas ar ziemas aizdzīšanas un pavasara gaidīšanas svētkiem Meteņiem jeb Vastlāvi, tāpēc pirmā programma jaunajā piedāvājumā ir „Vastlāvis Cēsu pilī”. Programmas ietvaros tuviem un tāliem viesiem būs iespēja ņemt dalību Meteņdienas svinībās, izspēlējot spēka un veiklības spēles, laižoties no kalna, ejot rotaļās un baudot bagātīgo Vastlāvja mielastu.

Kontakti sīkākai informācijai un programmu pieteikšana: Ieva Kalniņa-Matute, tālr.+371 26339342, e-pasts: [email protected] .

Cēsu pils kompleksa teatralizēto programmu piedāvājumu var apskatīt ŠEIT . Cēsu Pilī darbojas arī Vēsturisko Deju studija, kura atvērta jauniem dalībniekiem un ir gatava bagātināt ar saviem priekšnesumiem dažādus pasākumus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.27016807sec.