Cēsīs notiks ceturtie Ritma svētki

Cēsu pilsētas svētku Cēsu stāsti 2012 laikā, 2.jūnijā, notiks jau ceturtie Ritma svētki. Šogad svētku koncepcija nemainīga – dažādi ritma priekšnesumi, meistarklases un instrumentu darbnīcas. Svētki pulcēs gan pazīstamus māksliniekus, gan bērnus un jauniešus no mūzikas skolām.

Svētku organizatori, apvienība Pulsa efekts, veidojot jau IV Ritma svētku programmu, turpina iesākto koncepciju – uz vienas skatuves uzstāsies gan profesionāļi, gan studenti, bet skatītājam būs iespēja gan vērot, gan kļūt par aktīvu svētku dalībnieku!

Sitmiskais skatuves kokteilis

Nemainīgi no citiem gadiem, Ritma svētku skatuves programma paredzēta ļoti raiba – beatbox, estrādes bungu komplekta spēlētāji, marimbas virtuozs, stepa dejotājas, perkusionisti u.c.

Šī gada īpašais viesis – komponists, sitaminstrumentu virtuozs Rihards Zaļupe svētkos piedāvās izbaudīt marimbas daudzšķautnaino skanējumu fragmentā no darba Elektro Simfonia. Zaļupes vārds Latvijas mūzikas arēnā komentārus neprasa- vairāku skaņdarbu autors, koncertējis visā pasaulē, pārvalda neskaitāmus sitaminstrumentus, piedalījies virknē nozīmīgu projektu. Beatbox jeb vokālo perkusiju lauciņu šogad uz skatuves pārstāvēs GunchaBEatbox- īstajā vārdā Gunārs Romanovs. Mūziķis 2010. gadā ieguva 1.vietu pilsētvides kultūras festivālā THE CITY Beatbox kategorijā. Ritmu stepa dejā radīs stepa apvienība Soul Tap, kas izveidota, gan lai izdejotu savas oriģinālhoreogrāfijas pie atpazīstamām džeza melodijām kopā ar pieaicinātiem māksliniekiem, gan lai veidotu savas improvizācijas. Dalībnieces turpina attīstīt dejotprasmi gan ārzemēs dažādās meistarklasēs, gan piedaloties kopprojektos ar mazākiem un lielākiem muzikāliem sastāviem.

Ritma svētkos baudīsim arī dažādas tautu kompozīcijas – ar austrumu ritmiem skatītājus iepazīstinās perkusionists Ehab Alashoush (Sīrija), karstasinīgos sambas ritmus izspēlēs grupa Samba de Rīga, kas iepriekš manīta dažādos festivālos, piemēram, Bildes, Positivus, Porta u.c. Autentiskus Āfrikas ritmus piedāvās grupa Afropulss, kas ir biežs festivālu viesis, piedāvājot to apmeklētājiem kopīgi uzspēlēt meistarklasēs, kā arī Nila Īles izveidotais projekts Afroambient, kas ļaujas dažādiem muzikāliem eksperimentiem, tomēr pamatā saglabājot Āfrikas mūzikas tradīcijas. Ritma svētku organizatori Pulsa efekts piedāvās ieskatu programmai, kura šovasar tiks spēlēta arī dažādos citos festivālos. Tajā būs ietvertas pašu oriģinālkompozīcijas ar jūtamu ietekmi gan no eksotiskām valstīm, gan no latviešu un lībiešu tautas mūzikas.

Jauno talantu piedāvājums

Šogad savas programmas prezentēs gan jau iepriekš manīti jauniešu sastāvi, gan pavisam jauni. Svētkos piedalīsies bungu grupa Plaukstas, kas darbojas kopš 2009. gada, kad pirmo reizi ņēma dalību Otrajos Ritma svētkos. Grupā darbojas 7 jaunieši, kuri bungu zināšanas apgūst Andžeja Grauda bungu skolā. Ansamblis atšķiras ar to, ka skaņu radīšanā tiek izmantotas tikai bungu komplekta sastāvdaļas. Plaukstas piedalījušās gan dažādos lielāka un mazākas mēroga pasākumos, kā arī sadarbojas ar dažādiem Dj. Ar speciāli svētkiem sagatavotām programmām uzstāsies arī Ritma svētku idejas autora, perkusionista Dzintara Vīksnas audzēkņi no Jaunpiebalgas Rhythmical Storm- uzņēmīgie jaunieši, kas LNT Zelta Talantos spēlēja uz zilajām plastmasas mucām, kā arī grupa Radiridirī no Vilzēniem, kuri spēlē ritmiskas kompozīcijas uz dažādiem priekšmetiem, kas nav mūzikas instrumenti. Jau kādu laiku pie programmām strādā arī Viestura Samta Bungu skolas audzēkņi, lai plašākai sabiedrībai atrādītu savas gūtās iemaņas bungu komplekta apguvē.

Klapītes un meistarklases

Ritma svētku organizatori arī šogad instrumentu darbnīcā piedāvās uztaisīt savu ritma instrumentu- tirkšķi vai klapītes, vai varbūt arī šeikerus vai bundziņas! Tāpat neizpaliks iemīļotās ritma meistarklases, kur katram būs iespēja paspēlēt kādas bungas vai citu instrumentu!

Kā ierasts arī šogad, pateicoties Cēsu pilsētas domei, Ritma svētki un tajos iekļautās aktivitātes būs bez maksas! Sīkāka informācija par Ritma svētku norisi, programmu un dalībniekiem pieejama svētku oficiālajā mājas lapā www.ritmasvetki.lv. Sekojot Ritma svētkiem sociālajā portālā Twitter, visus jaunumus varēs uzzināt visātrāk!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.82851815sec.