Cēsu Izstāžu namā Vidzemes novada tautas lietišķās mākslas izstāde

No 2012. gada 8. jūnija līdz 22. jūlijam Cēsu izstāžu namā būs apskatāma Vidzemes novada tautas lietišķās mākslas izstāde. Tajā vienkopus būs iespēja redzēt tautas lietišķās mākslas priekšmetus, kuros izpaužas gan novada savdabība, gan mūsdienīgums.

Izstādē tiks eksponētas segas, lakati, galdauti, dvieļi, jostas un cimdi no Limbažiem, Valmieras, Carnikavas, Krimuldas, Siguldas, Mālpils, Valmieras, Mazsalacas, Valkas, Smiltenes, Ogres, Ērgļiem, Gulbenes, Alūksnes, Ķekavas, Saulkrastiem, Lizuma, Līgatnes, Ulbrokas un citiem novadiem.

Ekspozīcijā būs skatāmi vairāk nekā 25 Vidzemes tautas lietišķās mākslas studiju un pulciņu meistaru darbi, kā arī piedalīsies meistari no bijušā Rīgas rajona Vidzemes daļas.

Jau no seniem laikiem Vidzeme ir slavena ar saviem tautas lietišķās mākslas meistariem un amatniekiem. Vidzemē visplašāk ir pārstāvēta aušana, kurai ir dziļas saknes Piebalgā, Raunā, Smiltenē un Limbažos. 19./20. gadsimta mijā Vidzemē bijuši ap 13000 audēju.

Izstādes atklāšana 8. jūnijā plkst. 16.00 Cēsu izstāžu namā, Pils laukumā 3.

Izstādes, kur visi tautas lietišķās mākslas žanri redzami vienkopus, rādot katram novadam raksturīgo, tiek rīkotas, lai atlasītu darbus XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku izstādei.

Kurzemes novada tautas lietišķās mākslas izstāde notiks šoruden Liepājā.

Vidzemes novada tautas lietišķās mākslas izstādi rīko Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs. Izstādes notiek ar lieldrauga Latvijas Dzelzceļa, kā arī Statoil Fuel & Retail Latvia un Sixt atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.21776509sec.