Cēsu viduslaiku pilij garākā Facebook laika skala Latvijā

Atzīmējot Cēsu viduslaiku pils 800. gadskārtu, sociālajā tīklā «Facebook» izveidota pils lapa ar laika skalu (timeline), kas sniedzas līdz pat 1213.gadam. Tā ir līdz šim Latvijā garākā un notikumiem bagātākā laika skala «Facebook» vidē.

Cēsu pils vēsture ir pārsteidzošiem notikumiem bagāta. Apskatot jauno laika skalu, varēsiet uzzināt, ar ko pils cietumā nodarbojās izcilais vācu dramaturgs Burkards Valdiss, kādus "atklājumus" padomju laikos pils pagalmā veicis ekskavators, kas kopīgs Cēsu pilij un Āfrikas mežoņiem?

"Ar «Facebook» starpniecību varam uzrunāt mūsdienu sabiedrību un komunicēt ar to tādā pašā „valodā”, kādā mūsdienu cilvēki komunicē viens ar otru", ir pārliecināts projekta autors Cēsu pils kurators Gundars Kalniņš. "Tā ir lieliska iespēja satuvināt mums līdzās esošo kultūras mantojumu un plašāku sabiedrību, ļaut ikvienam labāk saprast, cik nozīmīgam un bezgala interesantam vēstures piemineklim mēs dzīvojam līdzās."

Patlaban vēsturnieks Agris Dzenis veic skrupulozu Cēsu pils vēsturisko izpēti, kas tiks pabeigta šī gada nogalē. Paredzams, ka izpētes procesā vēl atklāsies ne viens vien līdz šim nezināms pils vēsture notikums, ar kuru papildināt jaunizveidoto laika skalu.

Laika skala ir veidota ne vien informatīva, bet arī vizuāli pievilcīga. Visiem pils vēstures notikumiem ir piemeklētas ilustrācijas, kurām par pamatu kalpo pils akmeņu - vienīgo pils vēstures liecinieku – fotogrāfijas. Cēsnieka Jāņa Vīksnas fotogrāfijas atklāj cik katrs no šiem akmeņiem ir īpašs un neatkārtojams.

 Pils kurators aicina ne vien izpētīt jau izveidoto laika skalu, bet arī līdzdarboties tās tapšanā. Jūsu izvēlētus faktus vai tikai Jums zināmus pils nesenās vēstures notikumus varat sūtīt uz epastu: [email protected] un tādā veidā papildināt pils vēstures lappuses. 

Lai apskatītu Cēsu viduslaiku pils «Facebook» laika skalu, spiediet šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39620805sec.