Cēsu un pilsētas apkārtnes tūrisma uzņēmēji laikus ir sākuši gatavoties ziemas sezonai

Lai arī sniegs vēl nav sasnidzis, Cēsu un pilsētas apkārtnes tūrisma uzņēmēji laikus ir sākuši gatavoties ziemas sezonai un jau šobrīd viesiem var piedāvāt virkni jaunu pakalpojumu un dažādas atpūtas iespējas.

Uz gadumijas svētkiem Cēsu vecpilsēta, ielas un parki allaž tiek bagātīgi izrotāti un saposti ar virtenēm, laternām, lāstekām, pasaku varoņiem un citiem tēliem. Diennakts tumšajā laikā savdabīgā gaismiņu krāsu spēle liek apstāties pie katra objekta un baudīt pilsētas romatisko atmosfēru. Vakaru vecpilsētā var papildināt arī ar atraktīvu un aizraujošu  gida – Cēsu Viduslaiku pils kalpotāja stāstījumu, dodoties ekskursijā "Cēsis lāpu gaismā". Pilsēta svētku rotā ir apskatāma līdz pat februāra sākumam.

Slēpošanas kompleksa "Ozolkalns" darbinieki visu vasaru ir čakli strādājuši, lai slēpotājiem šosezon piedāvātu vēl vienu trasi. Tā ir paredzēta iesācējiem, taču garumā neatšķirsies no pārējām kompleksā esošajā trasēm. Tās Latvijā šobrīd ir garākās uz dabiskā reljefa veidotās. Izmaiņas ir piedzīvojusi arī Ozolkalna kafejnīca, kurai ir jauni saimnieki ar daudz jaunām idejām un savdabīgiem kulināriem piedāvājumiem.

Slēpošanas komplekss "Žagarkalns" ir parūpējies  ne vien par jaunu trasi tiem, kas slēpot vēl tikai mācās, bet arī organizē savdabīgu akciju. Slēpotāji tiek aicināti atgādāt uz Žagarkalnu fotogrāfijas, kuras ir tapušas no 20.gs sākuma līdz 60-tajiem gadiem un kurās ir redzama Latvijas ziema, kalni un slēpotāji. Fotogrāfiju kopijas tiks izvietotas Žagarkalna kafejnīcā, bet tās iesniedzējs Žagarkalna pacēlājus divas stundas varēs izmantot bez maksas.

Novembra beigās netālu no pilsētas Amatciemā durvis vēra jauna viesnīca "Jonathan SPA Estate". Tā ir neparasta naktsmītne ar izsmalcinātu dizainu, dabas gaisotni, ļoti kvalitatīvu pakalpojumu un servisu. Viesnīcā ir astoņi labiekārtoti numuriņi, SPA komplekss ar slēgtu baseinu, turku un somu pirtīm, šungita istabu un dažāda veida masāžas zonām. Viesiem tiek piedāvātas maltītes restorānā, kā arī ir telpas nelielām sanāksmēm līdz 15 personām.

Savukārt, Kolonna Hotel Cēsis šoziem viesiem piedāvā ne vien nakšņot pilsētas centrā, bet arī jaunizveidotajā apartamentā "Vimbas", kas atrodas Žagarkalna slēopšanas kompleksa  vienā no virsotnēm. Apartaments atrodas kafejnīcas ēkas otrajā stāvā ar skatu uz slēpošanas nogāzēm. Ziemas sezonā ir grūti iedomāties labāku vietu ģimenei ar bērniem atpūtai kalnā.

Kopš rudens Cēsu vecpilsētā darbojas dizaina darbnīca "piine". Šeit pilsētas viesi var paši piedalīties dāvanu un suvenīru gatavošanā, rokas sietspiedes tehnikā apdrukājot visu, ko vien šādā veidā iespējams apdrukāt. Darbnīcā iespējams arī apskatīt un iegādāties oriģināla dizaina dāvanas un suvenīrus, starp kuriem atrodamas gan „piine” radītās oriģināldizaina lietas, gan citu Vidzemes reģiona mākslinieku un amatnieku darbi. Ik pa laikam darbnīcā tiek organizētas dažāda formāta radošas aktivitātes.

Mākslas telpa "Mala", kas nesen iekārtota vecpilsētas koka ēkā sauktā par Lāču krogu, darbojas kā mākslas galerija, Latvijas dizaina preču veikals, kafejnīca, lasītava un kultūras pasākumu platforma. Gan pilsētas viesiem, gan iedzīvotājiem tiek piedāvāts apskatīt profesionālās mākslas izstādes, bet kafejnīcā pie kafijas tases vai vīna glāzes palasīt kādu grāmatu vai žurnālu, satikties un aprunāties ar vietējiem iedzīvotājiem. Te regulāri tiek organizēti arī mūzikas un mākslas pasākumi.

Atpūtas komplekss "Rakši" kuplo dzīvnieku saimi ir papildinājis vienkupra kamielis, un saimniecības ganāmpulkā nu jau ir vairāk kā 60 dzīvnieki. Šīs sezonas jaunums ir staļļa galā ierīkotā kafejnīca, kurā var ne vien nobaudīt vērtīgās kamieļpiena pankūkas, bet arī caur stikla sienu vērot visu plašo saimi – alpakas, gvanako, lamas. Apmeklētājiem tiek piedāvāti arī īpaši izdevīgi atpūtas komplekti "Lama", "Alpaka" un „Kamielis”, kuros ir iekļauta saimniecības apskate ar gidu, fotografēšanās, pankūku degustācija un citas aizraujošas aktivitātes brīvā dabā.

Ungurmuiža šoziem piedāvā ne vien apskatīt gleznainos baroka zīmējumus uz koka sienām, bet arī doties jautrā izbraucienā zirga vilktās kamanās pa senatnīgo ozolu parku un Ungurmuižas apkārtni. Pēc izbrauciena ir iespējams sasildīties ar pils teritorijā vākto zāļu tēju un nobaudīts plātsmaizi.

Maltītes Cēsu pilsētas viesi var ieturēt jaunatvētajā picērijā "Studio Pizza". Tā atrodas uz centrālās vecpilsētas ielas blakus pilsētas sirdij – Rožu laukumam. Picas var nogaršot gan uz vietas, gan arī, piezvanot uz "Izsalkuma tālruni", tās tiks nogādātas jebkurā pilsētas tūrisma mītnē.

Visa informācija par ziemas atpūtas piedāvājumiem ir atrodama mājas lapā www.turisms.cesis.lv , kā arī viesiem ir iespējams sazināties ar Cēsu Tūrisma informācijas centra darbiniekiem. Viņi ne tikai sniegs padomu un atpūtas un apskates vietu kontaktinformāciju, bet arī palīdzēs sameklēt piemērotāko naktsmītni un sastādīs individuālu atpūtas programmu Cēsīs un apkārtnē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46547198sec.