Noslēgts līgums par Cēsu viduslaiku pils saglabāšanas projekta īstenošanu

Cēsu novada pašvaldība ir noslēgusi līgumu ar Latvijas Republikas Kultūras ministriju par projekta ''Cēsu viduslaiku pils saglabāšana reģiona sociālekonomiskai attīstībai'' īstenošanu ar Eiropas Ekonomiskās zonas finanšu instrumenta programmas ''Kultūras un dabas mantojuma saglabāšana un atjaunošana'' finansiālu atbalstu.

Projekta mērķis ir nodrošināt valsts nozīmes kultūras pieminekļa - Cēsu viduslaiku pils Rietumu torņa autentisku saglabāšanu un pieejamību, sniedzot iespēju uzlabot pašreizējos kultūras pakalpojumus un ieviest jaunu kultūras piedāvājumu Cēsu viduslaiku pilī. Rietumu tornis ar Livonijas Mestra zāli ir šobrīd vienīgais apmeklētājiem pieejamais viduslaiku pils tornis, no kura paveras lielisks skats uz Cēsu panorāmu. Torņa pašreizējais jumts ir uzlikts tieši pirms 100 gadiem, un tā konstrukcijas ir novecojušas. Projektā plānotie konservācijas darbi ļaus nostiprināt torņa konstrukcijas un veidot apmeklētāju plūsmu divos virzienos. Tiks saglabāts Mestra zāles unikālais griestu velvējums, ļaujot viduslaiku pils zālē organizēt īpašus kultūras notikumus, kas šobrīd nav iespējams apmeklētāju drošības apsvērumu pēc.

Projekts tiks īstenots sadarbībā ar Estfollas pašvaldību Norvēģijā, un tā ietvaros ir plānota kultūras mantojuma saglabāšanas speciālistu pieredzes apmaiņa, organizējot Cēsīs starptautiskas apmācības mūra kultūras pieminekļu restauratoriem. Kopā ar Norvēģijas speciālistiem ir plānotas iedzīvotāju tematiskās diskusijas par kultūras mantojuma lomu sabiedrības attīstībā, kā arī starptautiska konference par inovatīviem kultūras pasākumiem kultūras pieminekļos.  

Projekta ''Cēsu viduslaiku pils saglabāšana reģiona sociālekonomiskai attīstībai'' plānotais budžets ir 276 695 eiro. 90,21% no projekta izmaksām tiek segti no Eiropas Ekonomiskās zonas finanšu instrumenta programmas ''Kultūras un dabas mantojuma saglabāšana un atjaunināšana'' neliela apjoma grantu shēmas ''Kultūras mantojuma saglabāšana'' finanšu līdzekļiem. Projekts ilgs līdz 2015. gada decembrim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45922804sec.