Muzeju nakts Cēsīs tiks atzīmēta ar pasākumu «Tālas noskaņas zilā vakarā»

Šogad Cēsu Vēstures un mākslas muzejs atzīmē savu 90 gadu jubileju, un Muzeju nakts pasākums "Tālas noskaņas zilā vakarā"16.maijā būs kā ceļojums laikā caur izstādēm, mūziku, teātri un kino kopā ar īpašiem viesiem – dzejniekiem Raini un Aspaziju.

Plkst. 21:30 Pils laukumā pie Cēsu Jaunās pils svinīgas mūzikas un sirsnīgu uzrunu pavadībā kopā ar Raini un Aspaziju tiks atklāta Muzeju nakts. Pēc atklāšanas visi tiks aicināti doties gājienā caur Torņa ielas dzelzs vārtiem uz centrālo vietu – Pils dārzu. Te tiks demonstrēta mēmā kino videofilma „Ceļojums Raiņa un Aspazijas laikā". Viņu dzīves laika vērtībās un ideālos mūsdienu videomākslinieku skatījumā ievadīs pats Rainis. Pirmo reizi klausītāju vērtējumam tiks nodots aizraujošs muzikāls vēstījums "Raiņa ceļojumi" komponista Jēkaba Nīmaņa un ansambļa "Jakob Noiman Festival Band" izpildījumā. No pusnakts par balles atmosfēru Pils dārzā ar divdesmito gadu deju soļiem un skatieniem mīlas dzejas burvībā parūpēsies pūtēju orķestris "Cēsis", deju grupa un jaunie aktieri. Dārzā visas nakts garumā darbosies "Pils kafejnīca"un varēs nogaršot īpašu, tieši Cēsīm radītu saldējumu. Piedzīvojumu meklētāji par maksu tiks aicināti kopā ar gidu lukturīšu gaismā izstaigāt naksnīgo Viduslaiku pili.

Jau no plkst 19:00 Jaunajā pilī ģimenēm ar gados jaunākajiem apmeklētājiem būs iespējams ieklausīties Raiņa un Aspazijas dzejā "Mazā sirmā kumeliņā...", pievienoties dažādām radošām nodarbēm vai apmeklēt pils ģimenes istabu. Vēlāk pils iekšpagalmā pie apmeklētāju apkalpošanas centra bērni varēs iesaistīties dažādās spēlēs un rotaļās.

Visa vakara garumā Jaunās pils zālēs visnegaidītākajos brīžos un laikos viesus uzrunās dzejnieki Rainis un Aspazija, bet Jaunās pils verandā darbosies Aspazijas salons, kurā būs iespējams ieklausītes dzejā. Papildus Jaunās pils apmeklētāji varēs apskatīt izstādi "Rainis un Cēsu grāmatu izdevējs Jānis Ozols", kā arī muzeja vēstures un interjeru ekspozīciju "Cēsis - Latvijas vēstures simbols". Tos, kas uzkāps Lademahera tornī, priecēs skats uz naksnīgajām Cēsīm no putna lidojuma.

Izstāžu nams interesentus pulcinās uz aktieru kostīmu skati "Sidraba šķidrauts", kuras laikā tiks demonstrēti tērpi no dažādos Latvijas teātros uzvestajām Raiņa un Aspazijas lugām, kā arī būs skatāma Cēsu Mākslas skolas audzēkņu diplomdarbu izstāde.

Muzeja naktī apmeklētājiem būs unikāla iespēja viesoties Cēsu Muzeja Atklātajā krājumā, kas atrodas Rīgas ielā 23. Veroties glabātavas plauktos, vecākie ļaudis atgriezīsies bērnībā, bet jaunajiem pavērsies pārsteidzošās vēstures lapas.

Muzeja nakts šogad tiks atzīmētā arī citviet pilsētā. Ģimenes pa dienu tiks gaidītas uz muzeju nakts iesildīšanas pasākumu - izklaidējošu, radošu un prasmes attīstošs piedzīvojumu "Cita klase" Cēsu Pastariņa skolā. Uzkāpjot Sv. Jāņa baznīcas tornī interesentiem būs iespēja vērot pilsētu no augstākā skatu punkta, savukārt grāmatu apgādā "Zvaigzne ABC" literatūras mīļotāji aicināti uz labo cenu "parādi". Savus pirmos viesus uz ekskursijām vecajā ugunsdzēsēju depo un degustāciju gaidīs jaunais restorāns "Izsalkušais Jānis", bet kafejnīcā "Cafe2Locals" Rožu laukumā varēs baudīt ēdienus, kādus savulaik Aspazija gatavoja Rainim. Aktīvās atpūtas parks "Ozolkalns" interesentus iepriekš piesakoties aicina doties pārgājienā kokos "Jāņtārpiņu nakts".

Ar pilnu pasākuma programmu ikviens aicināts iepazīties www.turisms.cesis.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69646001sec.