«Saulgrieži. DABAS ĶĒĶIS» virtuves labumu andelēšana Cēsīs

2015. gada 20. jūnijā mākslas telpas "Mala" zemdebess pagalmā no plkst. 11.00 – 15.00 notiks dabas svinēšanas svētki apvienojumā ar "Sīkumtirgus" rīkoto krāmu tirdziņu. Atzīmējot tuvojošos Saulgriežus, tiek mainīta gan notikuma vieta, gan tēma, kas šoreiz sauksies "Saulgrieži. Dabas ķēķis". Godinot senču tradīcijas un virtuvi kā mājas siltāko vietu, tirdziņam izvēlēta īpaša tematika – virtuves piederumi un pašgatavoti Saulgriežu svētku labumi.

Tirgotāji tiek aicināti rīkot atmodu virtuvē – ļaut plauktiem un skapīšiem elpot, atbrīvojot tos no liekā un realizējot krāmu tirdziņā – burkas, traukus, pudeles, koka dēlīšus, galdautus, linu dvieļus, soliņus, pavārgrāmatas, māla bļodas, mežģīņu sedziņas, dakšiņas, stampas utt. Kopīgam priekam un svētku radīšanai, piedāvājam tirgotājiem papildināt mantu klāstu ar pašceptām delikatesēm – pīrādziņiem, sieriem (varbūt šī ir tā reize, kad siet savu pirmo sieru?), cepumiem, tējām, maizītēm, ievārījumiem, biezpienu utt.

Meijas, raspodiņi, kalmes smaržas, puķu buntes, līgotnes – silti un labi ir tad, kad esam kopā un uz vienas stīgas, - kad tirgojoties, blakus kaimiņam var palūgt maizes recepti vai uzdāvināt krūzi, kurai garām staigāts tik daudz. Kursim ugunskuru un cepsim tajā kartupeļus, klāt piekožot ķimeņu sieru un svaigu gaisu.

Un diena gara un notikumu pilna. Vakarā pēc tirdziņa "Malā" lielisks turpinājuma pasākums - folkloras mūzikas noskaņas un sajūtas.

Nāc svinēt dzīvi un dabas skaistumu!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.83147693sec.