Notiks vislatvijas Kosmosa Festivāls

Šo sestdien, 2015. gada 5.septembrī, Cēsīs, pilsētas stadionā bērnu zinātnes centrs "Z(in)oo" organizē otro vislatvijas Kosmosa Festivālu. Apmeklētāji varēs izmēģināt kosmiskas atrakcijas, piedalīties radošās nodarbībās un baudīt dažādus pārsteigumus uz skatuves.

Jau otri reizi Cēsīs tiek organizēts kosmosa festivāls ģimenēm. Tā mērķis ir veicināt bērnu un sabiedrības interesi par kosmosa izpēti un ar to saistītajām zinātnēm. Festivāla apmeklētājiem būs iespēja izjust bezsvara stāvokli "Kosmiskajās šūpolēs", "Kosmonautu trenažieris" iegriezīs visos iespējamos virzienos, bet "Bezsvara batutā" būs jāpārvar augstuma un kritiena bailes.

Paralēli atrakcijām būs pieejamas radošās nodarbības – apmeklētāji varēs izgatavot ūdens un gaisa raķetes, pārbaudīt savu gatavību kļūt par kosmonautu, piedalīties mēness robotu sacensības, ceļot kosmosā ar 3D brillēm, veikt virtuālu lidojumu ar kvadrakopteri virs festivāla norisesvietas un Cēsīm. Visiem apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar vairākiem Z(in)oo eksponātiem.

Uz festivāla skatuves sagatavota plaša pārsteigumu programma. Visas dienas garumā apmeklētājus priecēs Iluzionists Valdemārs Weiss un "Zili Brīnumi" ekperimentu šovs. Pl.15:00 uzstāsies Māra un Juris no grupas "Astro’n’out". Gaidāmi arī citi pārsteigumi!

Pasākuma galvenais notikums būs Kosmosa Sacensībās, kurās vairāku uzņēmumu komandas izgatavos pašas savu kosmisko zondi. Komandām būs jāplāno zondes uzbūve no pieejamiem materiāliem, lai sasniegtu maksimālu augstumu, bet tajā pašā laikā nodrošinātu maksimāli ātru zondes atrašanu. Ap pl.14:00 no Cēsu stadiona vienlaicīgi tiks palaistas vismaz 5 zondes un pēc tam komandas ar līdzjutējiem dosies zondes glābšanas operācijā. Glābšanas operācijām varēs sekot arī festivāla apmeklētāji.

Papildus informācija par pasākumu un pieteikšanos uz sacensībām: www.zinoo.lv/kosmosa-festivals

    

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52292395sec.