Apmeklē viduslaiku kultūras mantojuma dienu Cēsīs

2015. gada 12.septembrī Eiropas kultūras mantojuma dienu ietvaros varēs iepazīt viduslaiku Cēsu atstāto mantojumu, piedaloties aizraujošā uzdevumu spēlē "Viduslaiku Cēsis", kas norisināsies vecpilsētā un Cēsu viduslaiku pils dārzā.

Redzamākais un spožākais uzplaukuma periods Cēsīs ir bijis viduslaikos, kad Cēsis ir bijis Eiropas mērogā nozīmīgs varas centrs – Livonijas mestra rezidence, kā arī Cēsis aktīvi iesaistījušās Hanzas pilsētu tirdzniecības tīklā, tāpēc "Viduslaiku Cēsis" ir izvēlēta kā galvenā šī gada Eiropas kultūras mantojuma dienu tēma.

Caur pasākumiem Eiropas Kultūras mantojuma dienās cēsnieki un pilsētas viesi ir aicināti labāk iepazīt Cēsīs redzamo atstāto viduslaiku mantojumu, kas manifestējas nozīmīgos arheoloģijas un arhitektūras pieminekļos – Cēsu pilī un Cēsu Sv.Jāņa baznīcā, kā arī Cēsu vecpilsētā – nacionāla mēroga pilsētbūvniecības piemineklī ar saglabāto viduslaiku ielu tīklu. Šogad pēc ilgāka pārtraukuma ir noritējuši arī nozīmīgi atjaunošanas darbi Cēsu viduslaiku pils Rietumu tornī, un apmeklētājiem būs iespēja pašiem novērtēt paveikto.

12.septembrī, sestdienā, no plkst.11:00 Cēsu vecpilsētā, pilī un baznīcā notiks vairāki izglītojošie pasākumi: orientēšanās spēle "Iepazīsti viduslaiku Cēsis!" un bezmaksas tematiskās ekskursijas viduslaiku pils kalpotāja pavadībā. Pasākumu apmeklētāji uzzinās, kā izskatījusies un izklausījusies pilsēta viduslaikos, kad tās teritoriju ierobežojis mūris. Seno pilsētas mūru vārtu vietās dalībniekus gaidīs aizraujoši un izzinoši uzdevumi Tos izpildot, tālākais ceļš vedīs uz Cēsu pili, kur dalībniekus, iepazīstinot ar viduslaiku spēlēm, amatu prasmēm un cienājot ar pils dārzā izaugušo ražu un svaigi cepto maizi, sagaidīs Pils vārtu sargs Heinrihs.

Eiropas kultūras mantojuma dienu koordinators Latvijā ir Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības  inspekcija, un šogad aicinājums ir akcentēt Eiropas dimensiju – Latvijas  kultūras mantojuma vietu Eiropas kultūras vēstures veidošanā un otrādi – Eiropas ietekmi Latvijas kultūras vērtību veidošanās procesā,  kā arī objektus, kuru vērtība izceļama Eiropas mērogā.

Laipni aicināti viduslaiku Cēsīs! Īpaši gaidīsim ģimenes ar bērniem, lai dotos kopīgā vēstures piedzīvojumā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
Latvija 20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 19.04.2024 Pavasara pārgājiens Bērzpilī Balvu TIC
21.aprīlī 10:00 aicinām doties aptuveni 14 km garā pārgājienā Bērzpils pagastā, ko vadīs vietējā gide Anna Kriviša. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5309639sec.