Cēsīs atklās izstādi «Linu dvieļi un māla krūzes»

2015. gada 22. oktobrī Cēsu izstāžu namā tiks atklāta lietišķās mākslas izstāde "Linu dvieļi un māla krūzes". Izstādes ideja ir apvienot vienā ekspozīcijā divas lietišķās mākslas nozares – aušanu un keramiku.

"Pēdējos gados Latvijas audējiem ir radušās plašākas iespējas radoši izpausties, izvēloties dažādu krāsu un faktūru materiālus tik ierastā audumā kā rakstains linu dvielis, kas nav zaudējis aktualitāti arī mūsdienās. Linu dvieļi tiek izmantoti telpas rotāšanā un galda klājuma noformēšanā, tie ir neatņemama interjera sastāvdaļa un liecinieks cilvēka vēlmei romantizēt apkārtējo vidi. Arī keramiķiem ir pavērušās iespējas mainīt priekšstatu par māla krūzes izskatu ar dažādo glazūru palīdzību, vai tieši pretēji – saglabāt tradīcijas, izmantojot jau ierastās formu un apdedzināšanas tehnoloģijas. Linu dvielis un māla krūze sader kopā – tie abi pārī simbolizē tradicionālu lietu kārtību, kas saistās ar ikdienas darbu un svētku ritu," stāsta Latvijas Nacionālā kultūras centra tautas lietišķās mākslas eksperte Linda Rubena.

Izstādē piedalīties ir aicināti gan tautas lietišķās mākslas meistari un tautas lietišķās mākslas studiju vai pulciņu dalībnieki, gan profesionāli mākslinieki. Pieteikšanās izstādei joprojām ir iespējama!

Informācija par pieteikšanos atrodama Latvijas Nacionālā kultūras centra mājas lapā, sadaļā Lietišķā māksla www.lnkc.gov.lv.

Izstādes mērķis ir veicināt aušanas un keramikas lietišķās mākslas nozaru attīstību, to pētīšanu, saglabāšanu un nodošanu nākamajām paaudzēm, kā arī rosināt profesionālu mākslinieku interesi par tradicionālās kultūras un jaunrades mijiedarbi.

Izstādes atklāšana 2015. gada 22. oktobrī plkst. 16.00 Cēsu izstāžu namā, Pils laukumā 3, Cēsīs. Izstāde būs apskatāma līdz 22. novembrim.

Lietišķās mākslas izstādi "Linu dvieļi un māla krūzes" rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52344418sec.