Ungurmuižā būs īpaša iespēja dzirdēt sitaminstrumentālistu zvaigznes marimbas koncertu

2016. gada 5.martā pulksten 18.00 Ungurmuižā būs īpaša iespēja dzirdēt  sitaminstrumentālistu zvaigznes Guntara Freiberga marimbas koncertu  "Pavasara balādes".

Harizmātiskais un spilgtais mākslinieks Guntars Freibergs ir ieguvis plašu starptautisku atzinību ar savu īpašo talantu un virtuozitāti  ir sajūsminājis klausītājus daudzviet pasaulē.

Guntars Freibergs ir daudzkārtējs  starptautisku konkursu laureāts Latvijā un Eiropā. 1.vietas ieguvējs Starptautiskajā marimbas konkursā Fermo Itālijā, 2.vietas ieguvējs Starptautiskajā marimbas konkursā Zalcburgā Austrijā.

Guntars Freibergs ir ieguvuvis Maģista grādu Anton Bruckner Privatuniversität, (Linca, Austrija), akadēmiskās mūzikas grādu Le Conservatoire de Strasbourg, (Francija).  Maģistra grādu Briseles karaliskajā konservatorijā. Guntars Freibergs ir koncertējis Latvijā, Dānijā, Krievijā, Vācijā, Francijā, Austrijā, Itālijā, Bulgārijā, Šveicē., Igaunijā, Lietuvā.

Koncerta programma izskanēs kā veltījums  mīlestībai, sievietēm un pavasarim. Koncerta programmā izvēlētie skaņdarbi ir mākslinieciski tēlaini un daudzkrāsaini, atspoguļojot mīlestības dažādās izpausmes. No maigām, romantiskām noskaņām līdz kvēlojošām, dramatiskām un ugunīgām emocijām. Koncerts sniegs lielu baudījumu melodiskas un emocijām bagātas mūzikas cienītājiem.

Koncerta programmā būs iespēja dzirdēt arī  vairākas Guntara Freiberga orģinālkompozīcijas marimbai, kas ir īpaši tuvs instruments māksliniekam. Marimbu  Guntars raksturo kā salīdzinoši jaunu instrumentu,  kura mūžs tikai nesen sasniedzis pusgadsimta slieksni, lai gan instrumenta dzimtas saknes meklējamas tālā pagātnē, Āfrikas un Dienvidamerikas kontinentos. Marimbas skanējumā joprojām dzirdamas šīs arhaiskās nokrāsas, kas gan sapludinātas ar mūsdienīgām harmonijām spēj iegūt īpaši unikālu skanējumu. Tieši šī specifiskā sintēze, tik pat kā starp pagātni un nākotni, ir tas, kas uzrunā klausoties marimbas mūzikas skaņās.

Ungurmuižas īpašā gaisotne ar savu seno un bagāto kultūras vēsturi ir  iedvesmojoša vieta, lai baudītu izcilu klasiskās mūzikas koncertu. Ungurmuiža atrodas 15 km attālumā no Cēsīm, 80 km no Rīgas.

Koncerta programmā : W. A. Mozart, K. Abe, E. Sejourne, D. Maslanka G. Freiberga , J.Williams , Y.Tiersen, E.Sammut, Yiruma, N. Rosauro.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
Latvija 20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59428906sec.