Cēsīs apskatāma brīvā laika mākslinieku izstāde

2016. gada 22. aprīlī, plkst.17.00 Cēsu Izstāžu namā notiks Cēsu brīvā laika mākslinieku, Ingūnas Briedes studijas un mākslas studijas "Stallis" darbu izstādes atklāšana Cēsu Izstāžu namā.

Izstāde apmeklētājiem atvērta no 22.aprīļa līdz 18.maijam.

Cēsu brīvā laika mākslinieku savdabīgais un kuplais pulks Cēsu kultūrvidē ieņem nozīmīgu lomu. Tie pārstāv dažādus vecumus un ikdienā strādā dažādās profesijās. Nu jau 15.pavasari Cēsu Izstāžu namā savus radošos darbus viņi nodod skatītāju vērtējumam.

Māksla ir daudzveidīga un daudznozīmīga, tā nojauc robežu starp augsto mākslu un populāro. Raksturojot darbus - tie ir ar lielāku vai mazāku māksliniecisko varēšanu, bet viens gan raksturo visus autorus - darbi ir priecīgi, koši un, šķiet, tapuši bez grūtuma.

Studijas "Stallis" dalībnieki, kurus ar īstu mākslas pedagoga talantu septiņus gadus vada māksliniece Laila Balode, savos darbos atklāj jau ar vērā ņemamu profesionālo līmeni.

Māksliniece, keramiķe un mākslas pedagoģe Ingūna Briede saviem studistiem dod padomus un ierosinājumus, strādājot darbnīcā un vasarās gleznojot plenērā.

Savukārt no 21.aprīļa līdz 18.maijam Cēsu Izstāžu namā aplūkojama Induļa Zariņa izstāde "Portreti un ceļojumi". Izstādē no mākslinieka bagātā radošā mantojuma skatāmi gleznotie portreti un redzētais ceļojumos. Eksponētie darbi izstādē no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, Mākslinieku savienības, Mūkusalas Mākslas salona krājuma un mākslinieka ģimenes mantojuma.

"Kas saprot glezniecību, tas redz pasaules krāšņumu, kas redz pasaules krāšņumu, saprot glezniecību". Indulis Zariņš

Gleznotājs un mākslas pedagogs Indulis Zariņš (1929-1997) ir viens no Padomju laika figurālās glezniecības ievērojamākiem pārstāvjiem, t.s. skarbā stila veidotājiem. Viņa loma ir nozīmīga 20.gs. otrās puses Latvijas kultūras kopainā. Mākslinieks bija spožs tonālās glezniecības meistars, izcils kolorists, filozofs, stāstnieks, dzīves baudītājs, mīlēja dzeju, literatūru.

Mākslinieks bija sarīkojis vairāk nekā 20 personālizstādes visā pasaulē, viņa darbi atrodas nozīmīgākajos Latvijas, Krievijas muzejos, kā arī Ufici galerijā Florencē un ievērojamā skaitā privātkolekcijās visā pasaulē. Laikā no 1988.gada līdz mūža beigām bija Latvijas Mākslas akadēmijas rektors.

Mākslinieks Miervaldis Polis par profesoru: "Indulis Zariņš atbalstīja jauno mākslinieku meklējumus, bet tiem bija jāatbilst profesionāliem kritērijiem. Viņam bija milzīga ietekme uz jauno paaudzi. Reizēm viņš bija kritisks, bet tie, kas saprata, augstu novērtēja "grūdienu". Jo viss notika glezniecības vārdā."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48848891sec.