Liepājā aicina iepazīt mūsdienu kurzemnieka virtuves īpatnības

2016. gada 18. augustā plkst. 18:00 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18, atzīmējot Lienēm vārda dienu, aicina iepazīt mūsdienu kurzemnieka virtuves īpatnības pasākumā "Dienvidkurzemes virtuve mūsdienu cilvēkam".

Pasākuma ietvaros dažādu ēdienu degustācijas piedāvās radošās telpas "Ideju bode" veselīgās ēdināšanas kafejnīca sadarbībā ar Lejaskurzemes ēdienu pazinēju Veltu Cīpu.

Gunars Treimanis grāmatā "Vārdu noslēpumi" min, ka vārda "Liene" īpašniece ir "strādīga, mērķtiecīga, māk veidot dzīvi jau no pašas mazotnes. Vēlas saglabāt savu "es" un nepakļauties citu ietekmei. Neatzīst efektus. Pirmajā vietā prāts un savaldība."

Daudz kas no šīm īpašībām ir nepieciešamas mūsdienu latvieša identitātes stiprināšanā. Latvietim un tajā skaitā arī šīs puses kurzemniekam tikai iepazīstot tās vērtības, kas nāk no mūsu senčiem, un pielāgojot tās mūsdienu situācijai, ir iespējams augt tālāk – nākošās paaudzēs.

Šīs mantotās zināšanas ir veidojušās ilgā laika posmā, ejot cauri pieredžu simtiem, meklējot piemērotāko, un atbilstošāko tieši latvietim, kas veido viņa dzīvesziņu, nodrošina spēku un veselību. Šoreiz pievērsīsies Dienvidkurzemes virtuvei.

Pasākuma gaitā klātesošajiem būs iespēja ne tikai degustēt Dienvidkurzemei raksturīgos ēdienus, bet arī dzirdēt saistošu stāstījumu par ēdienu vēsturi un to pieejamību mūsdienās. Velta Cīpa ir viena no grāmatas "Kulinārais mantojums. Lejaskurzeme" autorēm, kas raksta: "Patiesi latviskais ēdiens pašlaik piedzīvo renesansi. Senču virtuves latviskās receptes, no jauna iegūtas, papildina kopējo izpratni par latviešiem - kas mēs esam, kurp ejam.

Svarīgi ir atgriezties pie gatavošanas no pašu audzētas, radītas produkcijas, lai atrastu mūsu latvisko garšas izjūtu. Mums ir svarīgi apzināties mūsu senču unikālo virtuvi, prasmes un receptes, kuras katrs var eksperimentējot īstenot ikdienā."

Savukārt radošā telpa "Ideju bode" piedāvās iepazīt Kurzemes bioloģiskajās saimniecībās audzētus produktus un pastāstīs par to vērtīgajām uzturvielām, kuras mūsdienās liela daļa cilvēku aizstājuši ar pusfabrikātiem, garšas pastiprinātājiem un nezināmas izcelsmes produktiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68279886sec.