Liepājas muzejs aicina iepazīt pasauli caur mūziku, mākslu un vēsturi

Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 šoruden daudzveidība, tādēļ ikviens aicināts baudīt vēsturi, mākslu un mūziku, kas iekļaujas gan ekspozīcijās un izstādēs, gan muzejpedagoģijas nodarbībās un dažādos pasākumos. Ja vēlēsieties, gids palīdzēs ieraudzīt vērtīgāko un iepazīstinās ar vēstures līkločiem muzeja ekspozīcijās.

Liepāja un tās rokmūzikas leģenda "Līvi"!

No 19. augusta līdz 30. oktobrim izstāde "Dzelzgriezēj, šī pasaule mums jāsagriež" ļauj iejusties leģendārās Liepājas rokgrupas "Līvi" pasaulē. Izstādē iedzīvinām rokgrupas garu, stāstot viņu stāstu caur fotogrāfijām, video kadriem un lietām, kas piederējušas "Līvu" dalībniekiem.

Klaipēdas māksla Liepājā!

Klaipēdas mākslinieki ielūdz uz izstādi "Rietumvēji", kur var iepazīt mūsu kaimiņvalsts mākslinieku veikumu. To veido Lietuvas Mākslinieku savienības Klaipēdas nodaļas dažādo paaudžu mākslinieku daudzveidīgie darbi – no gleznām līdz skulptūrām, rādot dažādos tehniskos un idejiskos risinājumus, rosinot aizdomāties par aktuālo lietuviešu mākslā. Izstāde skatāma līdz 2. oktobrim.

Dienvidkurzemes krāšņums tās ļaužu sadzīvē!

Kā Liepājā un tās apkārtnē dzīvojuši cilvēki agrāk? Liepājas muzeja ekspozīcijas ievedīs jūs dažādos laikos, parādot kā dzīvoja šajā pusē no sākot jau no akmens laikmeta pat līdz 20. gadsimtam. Vērtīga un mūsdienīgi veidota ir mūsu jaunākā ekspozīcija pagrabstāvā - "Dienvidkurzemes ļaudis, dzīve un darbs", kas stāsta par dzīvi Kurzemes lauku sētā, cilvēku dzīves ritmu, atklājot piekrastes ļaužu dvēseli, gaumi un skaistuma izjūtu 19. gs. beigās, 20. gs. sākumā.

Pūra vēdināšana atklāj mantojuma krāšņumu!

Līdz 15. septembrim Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centrā Kūrmājas prospektā 16/18 skatāma ekspresizstāde "Pūra vēdināšana Nīcā", kas parāda Nīcas sieviešu tautastērpa valkāšanas tradīcijas. Šeit var iepazīties ar Liepājas muzeja krājumā saglabātām vērtībām, - tekstilizstrādājumiem, ar kuriem lepojās Nīcas novada meitas un kuros īpaši izpaužas Dienvidkurzemes novadiem raksturīgā krāsu un rokdarbu pārbagātība.

Tā kā ekspresizstāde būs skatāma līdz septembra vidum un lieti noderēs arī darbmācības, mājturības skolotājām, jauno mācību gadu iesākot. Plašāka informācija otrdienās un trešdienās, bet pa telefonu 29144696 – jebkurā laikā.

Kurzemes tautas tērpu informācijas centrs sniedz konsultācijas par tautas tērpu valkāšanas tradīcijām un tā izgatavošanu.

Sveicam visus skolēnus jaunajā mācību gadā!

Ekspresizstādē "Lasām, rakstām, rēķinām"būs iespēja iepazīties ar skolas lietām, kādas izmantoja agrāk. Izstāde apskatāma no 1. – 11. septembrim.

Liepāja cauri okupācijām

Savukārt ekspozīcija "Liepāja okupāciju režīmos" (K. Ukstiņa ielā 7/9) piedāvā iepazīt grūtos pārmaiņu laikus – dzīvi Liepājā jau sākot no 1939. gada, izejot cauri karam, okupācijām, tautas atmodas un brīvības atgūšanas notikumiem. Šeit ir apskatāmas arī radio un fotoaparātu kolekcijas.

Muzejpedagoģijas nodarbības

Liepājas muzejā bērniem un jauniešiem ir iespēja padziļināti iepazīties ar dažādām interesantām tēmām.

Kā agrāk dzīvoja latvieši Dienvidkurzemes lauku sētā var uzzināt nodarbībā "Dienvidkurzemes sēta", par etnogrāfisko cimdu un zeķu valkāšanas un darināšanas tradīcijām stāsta nodarbības – „Adiet, bērni, ko adiet, Vilkam zeķes noadiet…" (vilnas apstrādes process no vilnas līdz zeķītei) un „Izrakstīju raibu cimdu" (Dienvidkurzemei raksturīgās rakstu zīmes adījumos, krāsu izvēle un to nozīme). Mācīties zīmēt skaistus stilizētus ziedu rakstus kā to darīja agrāk Kurzemē uz pūra lādēm, var nodarbībā "Izgrezno savu pūra lādi". Uzzināt kā senos laikos cilvēki svēra un mērīja – palīdzēs nodarbība "Senie svari un mēri", kā varēja dzīvot bez elektriskā apgaismojuma un kā pašiem uztaisīt sveci skaidrosim nodarbībā "Dedziet, tautas, gaišu guni…"

Tiem, kam interesē, kā izzināt vēsturi, pirmās iemaņas var apgūt nodarbībā "Esmu arheologs", bet tuvāk iepazīt vietu, kur glabājas vēsture – piesakieties uz nodarbību "Kas ir muzejs". Savukārt iejusties mākslinieka lomā un apgūt kaut ko jaunu vizuālā mākslā var darbojoties vizuālās mākslas nodarbībā kādā no esošajām mākslas izstādēm.

Vairāk informācijas un pieteikšanās zvanot pa tālruni +371 29605223,  +371 63422604 vai rakstot elektroniski: [email protected]; [email protected]

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5386548sec.