Notiks jau trešie Teodora Breikša ielas svētki

Sestdien, 10. septembrī no pulksten 10:00 līdz 17:00 ikviens tiek aicināts uz trešajiem Teodora Breikša ielas svētkiem Jaunliepājā. Klātesošos priecēs muzikāli priekšnesumi, ģimenes ar bērniem varēs piedalīties radošajās darbnīcās, ir sarūpēts jauns maršruts ekskursijai pa Jaunliepāju, darbosies žurnālu un avīžu maiņas punkts. Annas tirgus laukumu atdzīvinās tirgotāji un bagāžnieku tirgus dalībnieki.

Svētku galvenais uzdevums ir pievērst uzmanību Jaunliepājas kultūrvēsturiskajam mantojumam, pievērst uzmanību tai pilsētas daļai, kura kādreiz veidojusies kā strādnieku un aktīvas saimnieciskās darbības rajons, kur uzbūvēts senākais Baltijā tramvaju depo, uzcelta viena no skaistākajām stacijas ēkām. Arī jūgendstila nami rotā šo pilsētas daļu, kas šobrīd ir daudz rāmāka nekā pagājušā gadsimta 30.-tajos gados, kad Annas tirgus bija lielākais visā Kurzemē. Tirgus bija lieli svētki, tāpēc arī Jaunliepāju vislabāk iepazīt caur svētku svinēšanu.

10. septembrī no pulksten 10:00 līdz 17:00 Annas tirgus laukumā uzstāsies Rucavas kapela "Paurupīte", Liepājas Sarkanā krusta nodaļas senioru ansamblis "Dzirkstele", "Gulbju dīķa jazzband", Džeza kvintets JAZZ 45 (JAZZ for Five). Šie mākslinieki apvienojušies pirms četriem gadiem, lai priecētus klausītājus ar džeza mūzikas improvizācijām. Kā papildinājums šiem kungiem, būs viesi no Ventspils Mūzikas vidusskolas. Atbilstoši svētku tematiskajam uzstādījumam tiks nodrošināta atmosfēra pagājušā gadsimta 20./30. gadu stilā, atskaņojot tā laika latviešu mūziku no platēm.

Būs iespēja iepazīt Jaunliepāju, dodoties ekskursijā kopā ar Gunāru Silakaktiņu. Trīs gadu laikā gan Teodora Breikša ielas svētku ietvaros, gan Muzeju nakts laikā ekskursiju dalībniekiem bijusi iespēja iepazīt vairākus interesantus un nozīmīgus Jaunliepājas objektus. Šis gads nebūs izņēmums, Gunārs Silakaktiņš gatavo jaunu ekskursijas maršrutu. Kā jau ierasts, pulcēšanās ekskursijai notiks pie radošās telpas "Ideju bode" pulksten 14:00.

Bērniem un vecākiem būs iespēja iesaistīties "Krāsu Karuselis" un "ZINOO Liepāja" radošajās darbnīcās. "Krāsu karuselis" rādīs lielo burbuļu pūšanu, palīdzēs bērniem iejusties  Latvijas mežu zvēru lomā un aicinās spēlēt spēles. Savukārt Zinātnes centrs "Zinoo Liepāja"  piedāvās robotu un raķešu darbnīcu, kā arī būs iespēja apskatīt dažādus balansa eksponātus. Būs arī velo darbnīca, kurā varēs tikt pie kādas trūkstošas rezerves daļas vai saņemt konsultāciju.

Līdzīgi kā iepriekšējā gadā darbosies žurnālu un grāmatu maiņas punkts, tāpēc ikviens, kam mājās sakrājušies izlasīti žurnāli vai grāmatas, aicināts atvest tās uz svētku maiņas punktu, kas darbosies pie radošās telpas "Ideju bode".

Svētku ietvaros tiks atdzīvināts arī Annas tirgus laukums, kurā savus labumus piedāvās zemnieku saimniecības, uzņēmumi, būs kūpinātas zivis un gaļa, kā arī notiks jau otrais bagāžnieku tirgus Liepājā. Lai arī citviet Eiropā un pasaulē tā ir ierasta lieta, pie mums Latvijā tā ir salīdzinoši jauna iespēja, kā tirgoties vai mainīties ar lietām, kas pašam vairs nav nepieciešamas.

Lai radītu atbilstošu svētku atmosfēru, ikviens svētku apmeklētājs, dalībnieks un tirgotājs tiek aicināts tērpties un iejusties atbilstoši pagājušā gadsimta 30. gadiem, kad svētku rosība, andele un citas ēverģēlības sita augstu vilni.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7111969sec.