Liepājā notiks Uzbekistānas Jauniešu simfoniskā orķestra koncerts

Trešdien, 14.septembrī pulksten 19 koncertzālē “Lielais dzintars” norisināsies koncerts “Sezonas prelūdija ar Uzbekistānas jauniešu simfonisko orķestri”. Koncertā piedalīsies Uzbekistānas Jauniešu simfoniskais orķestris diriģenta Kamolidīna Urinbajeva vadībā un soliste, pianiste Madina Faizijeva.
2016.gada rudenī Uzbekistānas Jauniešu simfoniskais orķestris dodas savā pirmajā, iepazīšanās koncertturnejā, aicinot skatītājus uz bezmaksas koncertu.
Koncerta programmā izskanēs Mirsadika Tadžijeva Svētku uvertīra, Nikolaja Rimska-Korsakova – simfoniskā svīta Šeherezade, Jāzepa Vītola – “Ametists” un “Rubīni” no simfoniskās svītas “Dārgakmeņi” un Sergeja Rahmaņinova Klavierkoncerts nr.2 op.18.
Uzbekistānas Jauniešu simfoniskā orķestra pirmais lielais pārbaudījums bija 2013. gada rudenī, kad diriģents Kamolidīns Urinbajevs un jaunais operas režisors Georgijs Dmitrijevs iestudēja Ludviga van Bēthovena operu „Fidelio”. Lai īstenotu šo iestudējumu, tika izveidots orķestris, par kura dalībniekiem kļuva jaunie mūziķi. Šis notikums kļuva par pamatu idejai radīt pastāvīgu kolektīvu, kas spētu realizēt lielus projektus.
Savas īsās pastāvēšanas laikā orķestris ir bijis ļoti aktīvs, veidojot nozīmīgas koncertprogrammas, kā piemēram, galā koncertu starptautiskajam opermūzikas konkursam „Competizione dell` Opera”, koncertu par godu dzejnieces Zulfijas simtgadei, koncertu „Simfoniskais pavasaris”, muzikālu zibakciju sēriju Taškentā, Anvara Jergaševa divcēlienu baleta „Čehoviāna” koncertuzvedumu, koncerts par godu P. Čaikovska 175 gadu jubilejai, kā arī piedalījies dažādos valsts svētku pasākumos.
Bezmaksas ieejas kartes uz koncertu var saņemt koncertzāles “Lielais dzintars” informācijas centrā darba laikā no pulksten 10 līdz 20, svētdien no pulksten 10 līdz 15. Iegādātās biļetes aicinām pirms koncerta biļešu kasē apmainīt pret bezmaksas ieejas karti un saņemt atpakaļ naudu. Papildus informācija pa tālruni: 634 24555.

Uzziņai:
Madina Faizijeva ir pianiste un starptautisku konkursu laureāte, Uzbekistānas Valsts konservatorijas pasniedzēja. Dzimusi Taškentā, absolvējusi M.Ašrafi Taškentas Valsts konservatoriju. Vairākkārtējā Uzbekistānas Kultūras un sporta ministrijas prēmijas “Bravo” laureāte. 2011. gadā saņēmusi Uzbekistānas Izglītības ministrijas medaļu “Tautas izglītības teicamnieks”.  2013. gadā kopā ar Uzbekistānas Nacionālo simfonisko orķestri piedalījusies Lielbritānijas karalienes Elizabetes jubilejas svinībās, koncertā atskaņojot Bendžamina Britena “Skotu balāde”. 2016.gada pavasarī koncertējusi vairākās Baltijas valstu pilsētās – Tallinā, Narvā, Rīgā.
Kamolidīns Urinbajevs - diriģents, Uzbekistānas Jauniešu simfoniskā orķestra dibinātājs un mākslinieciskais vadītājs. Kamolidīns Urinbajevs dzimis 1985.gadā. Ceļu mūzikā sācis ar vijoles un gidžaka spēles apgūšanu. 2009. gadā absolvējis maģistrantūru Uzbekistānas Valsts konservatorijā gidžaka spēlē un diriģēšanā. Studējis operas un simfoniskā orķestra diriģēšanu P. Čaikovska Maskavas Valsts Konservatorijā profesora Valērija Poļanska klasē, kā arī diriģenta Genādija Rožģestvenska meistarklasēs. Jaunais diriģents piedalījies daudzos starptautiskos festivālos un konkursos Dienvidkorejā, Krievijā, Kazahstānā un Vācijā. Kamolidīns Urinbajevs uzstājies kā diriģents ar daudziem orķestriem: Krievijas Valsts akadēmisko simfonisko kapelu, Ukrainas Nacionālo simfonisko orķestri, Brandenburgas simfonisko orķestri, Uzbekistānas Nacionālais simfoniskais orķestris un citiem. 2014. gadā, kopā ar domubiedriem jaunajiem mūziķiem viņš nodibina Uzbekistānas Jauniešu simfonisko orķestri.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52620006sec.