Liepājas koncertzāle «Lielais dzintars» novembrī atzīmēs viena gada jubileju

6.novembrī apritēs gads kopš Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” svinīgās atklāšanas. Atzīmējot notikuma gadadienu, š.g. 12. novembrī pulksten 19 koncertzāle apmeklētājus aicina uz viena gada jubilejas koncertu. Programmā piedalīsies koncertzāles rezidenti - Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā, kā arī divi viesmākslinieki. 12 gadus jaunais, daudzsološais vijolnieks Daņiils Bulajevs no Rīgas un koncerta īpašā viešņa - Londonā dzīvojošā latviešu akordeoniste, virtuozā Ksenija Sidorova.

Jubilejas koncerta pirmajā daļā izskanēs Riharda Vāgnera operas "Loengrīns" 3.cēliena prelūdija un Nikolo Paganīnī - 1.vijoļkoncerts Re mažorā op.6 Liepājas Simfoniskā orķestra un solista, vijolnieka Daņiila Bulajeva izpildījumā. Savukārt koncerta otrajā daļā akordeoniste Ksenija Sidorova kopā ar rezidējošo orķestri atskaņos Astora Pjacollas koncertu akordeonam ar orķestri, kā arī skaņdarbus no Žorža Bizē “Karmenas”.

“Pirmo jubileju svinēsim kopā ar mūsu rezidējošo orķestri un virtuozo, brīnišķīgo Kseniju Sidorovu. Pēc studijām Londonā Ksenijai ir izveidojusies spilgta, starptautiska karjera un jāatzīmē, ka Liepājā viņa vēl nekad nav koncertējusi. Programmā piedalīties esam aicinājuši arī 12 gadus jauno Daņiilu Bulajevu, jo vēlamies jauniem talantiem dot platformu, iespēju koncertēt ar profesionālu orķestri brīnišķīgā, akustiskā koncertzālē. Vēlamies, lai zāle būtu pieejama jauniem, spilgtiem māksliniekiem, pie kuriem pieder arī par brīnumbērnu dēvētais Daņiils,” iepazīstina koncertzāles vadītāja Baiba Bože.

Daniils Bulajevs dzimis Rīgā 2004.gadā, klavieru un vijoles spēli sācis apgūt jau trīs gadu vecumā, šobrīd mācās Emīla Dārziņa mūzikas skolā un P.Čaikovska Maskavas Valsts konservatorijas Centrālajā mūzikas skolā. Kopš trīsarpus gadu vecuma piedalījies dažādos konkursos Parīzē, Maskavā un Viļņā, iegūstot godalgotas vietas. Paralēli dalībai konkursos, Daņiils koncertē Latvijā un citviet pasaulē - piecu gadu vecumā brīnumbērns debitēja kā solists ar Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas kamerorķestri,  septiņu gadu vecumā pirmo reizi uzstājās ar simfonisko orķestri Krievijā, bet 9 gadu vecumā uzstājās kā solists kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri.

„Pirmklasīgi veikla un virtuoza izpildītāja” un „apbrīnojami izcila māksliniece” – tā mūsdienu vadošo akordeonisti Kseniju Sidorovu slavē mūzikas un mākslas apskatiem veltītās vietnes "The Arts Desk" un "Classical Source". Ksenija Sidorova akordeonu, pēc vecmāmiņas pamudinājuma, sāka spēlēt astoņu gadu vecumā Rīgā. Meklējot iespēju apgūt klasiskās un mūsdienu mūzikas repertuāru uz akordeona, Ksenija vēlāk  nonāca Londonā, kur, studējot Karaliskajā Mūzikas akadēmijā Ouena Mareja (Owen Murray) vadībā, kļuva par godalgotu studenti. Maģistrantūru akadēmijā Ksenija pabeidza ar izcilību.

 2009. gadā Ksenija debitēja prestižajā Londonas Vigmora zālē, kā arī ieguva iespēju pierādīt sevi “Park Lane Group” rīkotajā jauno mākslinieku koncertā, pēc kura laikraksts “The Times” izcēla viņu kā „vienu no labākajiem koncerta atklājumiem”. Pērnā gada oktobrī Ksenija Londonas Karaliskajā Alberta zālē (“The Royal Albert Hall”) uzstājās kopā ar neatkārtojamo Stingu.

Šogad Ksenija mūzikas ierakstu kompānijas “Deutsche Grammophon” paspārnē izdevusi pirmo albumu “Karmena”, uzstājusies kopā ar Japānas, Liverpūles, Leipcigas, Edmontas un Honkongas labākajiem orķestriem, koncertējusi Čeltenhemas, Verbjē un Bādkisingenas festivālos, bet 2017. gada augustā viņa pirmo reizi uzstāsies Reingavas festivālā.

Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” atklāšanas sērija 2015.gada nogalē noritēja no 17.oktobra līdz 31.decembrim, pakāpeniski klausītājiem atklājot Kamerzāli, Eksperimentālo skatuvi un noslēgumā – Lielo zāli. Atklāšanas sērijā piedalījās Liepājas Simfoniskais orķestris, vijolniece Ilze Zariņa, Berlīnes Filharmonijas orķestra stīgu instrumentu kvintets, Rēzija Kalniņa ar monoizrādi “Oskars un Rozā dāma”, trombonists Nilss Landgrēns (Zviedrija), operdziedātāja Marina Rebeka, solisti Egils Siliņš, Mati Turi (Igaunija), Jovita Vaškevičūte (Lietuva), Elizabete Strida (Zviedrija), Osokinu ģimenes pianisti un citi Latvijas izcilākie mākslinieki.

Biļetes var iegādāties www.bilesuparadize.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,


Limbažu TIC
,


Jaunpils pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.74593401sec.