Pārgājiens “Liepājas Karosta” 19. martā

Aktīvā tūrisma portāls Pargajieni.lv piedāvā doties izzinošā pārgājienā pa Liepājas ziemeļu galu – Karostu un Ziemeļu fortiem.

Pārgājienu sāksim Liepājas dzelzceļa stacijā (autoostā) 19. martā plkst. 11:00, kad būs ieradies autobuss no Rīgas.

Ziemeļu fortus sasniegsim ejot gar jūras krastu. Te lielā skaitā atradušies lielgabali, bunkuri, novērošanas torņi un citas militārās būves. Kāpās atrodas pieminekļi kureliešiem – karavīriem, kuri cīnījās par neatkarības atjaunošanu 2. pasaules kara laikā – un ebrejiem, kuri kopā ar pilsētas iedzīvotājiem un karagūstekņiem gāja bojā Šķēdes kāpās nacistu izvērsto represiju laikā.


Ziemeļu forti ir nozīmīgākais nocietinājums Liepājā. Kādreiz šādas lielgabalu pozīcijas bija apkārt visai pilsētai, kuru papildus aizsargāja arī mākslīgi izraktais Cietokšņa kanāls.


No Šķēdes atpakaļ dosimies ar 8. autobusu, kurš ļaus mums redzēt arī tos Karostas nostūrus, kurus neredzēsim ejot kājām un bijušās Liepājas Cukurfabrikas apkārtni. Autobuss no Škēdes galapunkta aties plkst. 16:15. Tiem, kuriem būs nepieciešams nokļūt atpakaļ stacijā, būs jākāpj ārā Flotes ielā, bet pārējie varēs turpināt ceļu līdz pilsētas centram. Autobusa biļetes ieteikums iegādāties jau iepriekš, piemēram, pretī stacijai esošajā TOP! veikalā. Tas būs lētāk un ērtāk.


Finišs Liepājas stacijā plānots ap 17:00, lai paspētu uz autobusu un vilcienu Rīgas virzienā. Vilciens būs ērtāks, lētāks un Rīgā ieradīsies gandrīz vienlaicīgi ar autobusu.


Pārgājiena dalībniekiem līdzi jāņem laikapstākļiem atbilstošu apģērbu un apavus, ēdienu un dzērienu piknika pauzei. Kopā plānots noiet apmēram 15 kilometrus.


Dalības maksa:


5 eiro individuālajiem dalībniekiem;


4 eiro, ja ierodas vismaz divatā vai uzrādot ISIC karti;


1, 50 eiro skolēniem (vai 1,00 EUR uzrādot ISIC karti);


Bez maksas pirmsskolas vecuma bērniem pieaugušo pavadībā.


Pieteikšanās pa e-pastu [email protected] vai tālruni 26980327, norādot savu vārdu, dalībnieku skaitu un tālruņa numuru.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69643402sec.