Dejotāji tiekas atraktīvajā tautas deju festivālā «Aprīļa pilieni»

Sestdien, 8. aprīlī, Liepājā notiks jau XIII tautas deju festivāls "Aprīļa pilieni", kopā pulcinot dejotājus no Rīgas, Jelgavas, Cēsīm, Kuldīgas novada Snēpeles, Dobeles novada Bikstiem, Liepājas un pirmoreiz arī no Lietuvas, Jurbarkas. Skatītāji aicināti uz festivāla lielkoncertu Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē 8. aprīlī plkst. 18.00.

Jau 13 gadus vidējās paaudzes deju kolektīvs "Kvēle" un tā vadītāja Ingrīda Lūka kopā aicina vidējās paaudzes un jauniešu tautas deju kolektīvus, lai veidotu svētkus gan dalībniekiem, gan skatītājiem. Dalībnieki festivāla dienā izbauda ne tikai deju koncertu, ko velta skatītājiem un savam dejotpriekam, bet arī dienas laikā sacenšas savā starpā sportiskās aktivitātēs. Rezultātā dalībnieki iegūst emociju piepildītu un notikumiem bagātu dienu Liepājā. Iespējams, tieši tādēļ interesentu skaits katru gadu pieaug – šogad festivālam rekordliels pieteikumu skaits. Saņemti 19 pieteikumi, no kuriem festivāla rīkotāji bija spiesti izvēlēties 12 deju kolektīvus, Liepājas Olimpiskajā centrā šogad kopā uzņemot 315 dejotājus.

Deju kolektīva "Kvēle" vadītāja un festivāla rīkotāja Ingrīda  Lūka stāsta: "Deju kolektīviem interese un vēlme braukt uz Liepāju ir liela, diemžēl visus uzņemt mums nav iespējams. Dalībniekiem patīk šis festivāls, jo tas nav tikai koncerts, tās ir aktivitātes visas dienas garumā, tā ir liela draudzības sajūta. Ir vairāki kolektīvi, kuri brauc gandrīz katru gadu, viņi "Aprīļa pilienu" datumu jau sen ir iezīmējuši ar sarkanu apli savā kalendārā un ļoti gaida braucienu uz Liepāju. Viens no kolektīviem, kas piedalījies gandrīz visus gadus, ir vidējās paaudzes deju kolektīvs "Ŗīdzenieks", kurus gaidīsim arī šogad. Ir arī kolektīvi, kuri piedalās pirmo reizi – vidējās paaudzes deju kolektīvi "Vija" un "Bikstenieki", kā arī viesi no Lietuvas, deju kolektīvs "Nemunelis" no Jurbarkas. Iespējams, nākotnē mēs varētu piesaistīt vairākus citu tautu kolektīvus, veidojot festivālu par starptautisku notikumu."

Festivāla mērķis ir gan Dziesmu un deju svētku tradīciju stiprināšana un vadītāju jaunrades un sadarbības veicināšana, gan arī iespēja rosināt dejotāju fiziskās un radošās izpausmes savstarpējā sacensībā un sportiskajās aktivitātēs. Dejotāji ik gadu ar lielu aizrautību piedalās atraktīvajās sacensībās par festivāla ceļojošo balvu "Lielais piliens", par kuru dalībnieki cīnās visas dienas garumā – vispirms sportiskās "3+3 pilienu sacensībās" un vakarā koncertā. Šogad dejotāji sacentīsies radošā sporta spēlē – švambolā, kur klasiskās futbola bumbas vietā tiek izmantota porolona bumba. Sacensībās deju kolektīvi piedalās ar īpaši noformētu komandu, kuru atbalsta savi līdzjutēji.

Savukārt, 8. aprīļa vakarā, pulksten 18.00, festivāla "Aprīļa pilieni" koncertā Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē dejotāji izpildīs trīs dejas. Joku mēnesim raksturīgi, ka viena no tām būs groteska, komiska raksturdeja. Koncertā skatītāji aicināti izvērtēt savu simpātiju un veikt balsojumu. Ceļojošās balvas "Lielais piliens" ieguvējs tiks noteikts festivāla noslēgumā, apkopojot iegūtos punktus sacensībās un skatītāju balsojuma rezultātus koncertā. 2015. un 2016. gadā šo balvu ieguva VEF Kultūras pils Tautas deju ansamblis "Dardedze".

XIII Tautas deju festivālā "Aprīļa pilieni" piedalīsies 12 tautas deju kolektīvi - Dobeles novada Bikstu kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs "Bikstenieki" (vadītāja Agita Jansone), Rīgas Latviešu biedrības vidējās paaudzes deju kolektīvs "Vija" (vadītājs Jānis Vilcāns), Kuldīgas novada Snēpeles pagasta vidējās paaudzes deju kolektīvs "Snēpele" (vadītāja Gunta Freiberga), Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības kultūras pils "Ziemeļblāzma" vidējās paaudzes deju kolektīvs "Auda" (vadītāja Nadīna Neimane-Gardoviča), arodbiedrību kluba "Vecrīga" vidējās paaudzes deju kolektīvs "Rīdzenieks" (vadītājs Viesturs Virza), Jurbarkas Kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvs "Nemunelis" (vadītāja Jolanta Telišauskiene), Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvs "Kvēle" (vadītāja Ingrīda Lūka), VEF Kultūras pils Tautas deju ansamblis "Dardedze" (vadītāja Ilze Kronberga), Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes "Kultūra" Tautas deju ansamblis "Ritums" (vadītāja Ieva Karele), Cēsu Kultūras un Tūrisma centra Tautas deju ansamblis "Raitais solis" (vadītājs Andis Kozaks), Cēsu Kultūras un Tūrisma centra tautas deju kolektīvs "Randiņš" (vadītāja Sandra Bārtniece) un Kultūras un atpūtas centra "Imanta" jauniešu deju kolektīvs "Imanta" (vadītāja Aija Konstante).

Ieejas maksa festivāla "Aprīļa pilieni" koncertā Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē – 3 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem – 2 EUR. Biļetes var iegādāties SIA "Biļešu paradīze" kasēs visā Latvijā un interneta mājas lapā www.bilesuparadize.lv. Biļetes ar atlaidi iespējams iegādāties tikai SIA "Biļešu paradīze" kasēs, uzrādot atlaidi apstiprinošu dokumentu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47081494sec.