Bijušais ekonomikas ministrs Pavļuts koncertēs «Lielajā dzintarā»

Sestdien, 22.aprīlī pulksten 18:00, Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" ar romantisku solodziesmu programmu koncertēs panākumiem bagātais latviešu tenors Aleksandrs Antoņenko kopā ar pianistu, bijušo ekonomikas ministru Danielu Pavļutu.

Programmā izskanēs kopskaitā 19 solodziesmas, ko radījuši gan latviešu komponisti - Jāzeps Vītols, Alfrēds Kalniņš, Emīls Dārziņš, Jānis Mediņš, Jānis Kalniņš, gan ģeniālais vācu komponists – Rihards Štrauss.

Pianistam Danielam Pavļutam, kurš plašāk zināms kā bijušais Latvijas ekonomikas ministrs, koncertprogramma ir atgriešanās pie akadēmiskās klavierspēles, kas ir Pavļuta pirmā iegūtā augstākā izglītība - 1999. viņš absolvējis Latvijas Mūzikas akadēmiju, iegūstot pianista bakalaura grādu. Jau pēc pirmā dueta koncerta muzikoloģe Inese Lūsiņa pianistam veltījusi atzinīgus vārdus: "Daniels Pavļuts izrādās gudrs un smalkjūtīgs koncertmeistars – interpretācijas mākslinieks. "

"Ar Aleksandru esam pazīstami jau kopš 1992.gada. Biju iestājies Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolā, mācījos spēlēt klavieres. Pēc gada Aleksandrs atnāca mācīties par dziedātāju," atminas Daniels Pavļuts. Vairākus gadus, arī pēcāk turpinot mācības jau Mūzikas akadēmijā, abi mākslinieki kopā veidojuši programmas, kurās Pavļuts bija koncertmeistars, bet Antoņenko – solists. Daniels bijis koncertmeistars un spēlējis kopā ar daudziem, nu jau slaveniem mūziķiem - Andri Nelsonu, Kristīni Baumani, Martu Sudrabu un Evu Binderi, raksta žurnāls "IR". Pēcāk Pavļuts Lielbritānijā studējis kultūras menedžmentu, bet 2007.gadā absolvējis Hārvardas universitāti, iegūstot maģistra grādu sabiedrības vadībā un tālāko profesionālo karjeru saistot ar ekonomiku un uzņēmējdarbību.

Aleksandrs Antoņenko ir viens no pazīstamākajiem latviešu tenoriem, kurš pēdējos desmit gados iepazinis pasaules ievērojamāko operteātru skatuves. Ar panākumiem Antoņenko koncertējis Berlīnes un Grācas operās, Oslo un Stokholmas Karaliskajā operā, Ženēvas, Parīzes un Romas opernamos, Vīnes valsts operā, Londonas Koventgārdenā un Ņujorkas Metropoles teātrī. Arī 2017.gadā Aleksandrs Antoņenko Ņujorkas prestižajā operteātrī dziedās Radamesu, bet 2018.gadā piedalīsies Džuzepes Verdi operas "Likteņa vara" un Pētera Čaikovska "Pīķa dāma" uzvedumos.

Koncerts "Antoņenko un Pavļuts" tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Liepājas domes atbalstu. Biļetes no 7 eiro nopērkamas visās Biļešu paradīzes kasēs, interneta vietnē www.bilesuparadize.lv, kā arī koncertzāles "Lielais dzintars" informācijas centrā. Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem, I un II grupas invalīdiem, kā arī ģimenēm un grupām pieejamas atlaides. Plašāka informācija par norisēm koncertzālē: www.lielaisdzintars.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49501896sec.