Liepājas Jūras svētkos apmeklētājus pārsteigs ielu teātru mākslinieki no visas pasaules

8.jūlijā no pulksten 12:30 Liepājas promenādē paralēli Jūras svētku mākslinieciskai programmai ikviens interesents aicināts baudīt ielu teātru mākslinieku priekšnesumus uz Jūras svētku "Promenādes skatuves". Gan lielos, gan mazos skatītājus visas dienas garumā priecēs mākslinieki no Vācijas, Austrijas, ASV, Argentīnas, Ukrainas, Spānijas, Itālijas un Latvijas.

"Stelzen – Art" (Vācija) jeb "Māksla uz ķekatām" apmeklētājiem piedāvās aizraujošu priekšnesumu "Krāsas dabā", kurā iespaidīgie piepūšamo ziedu un tauriņa kostīmi,  uzburs valdzinošu pilsētas atmosfēru.  Savukārt, unikālu uz līdz šim Liepājā neredzētu gaismas atspulgu spēli radīs mākslinieku "Mirror Family" (Austrija / ASV) jeb "Spoguļu ģimenes" tērpi, kas klāti simtiem nelielu spoguļu. Mākslinieki "Stelzen – Art" un "Mirror Family" ar spilgtiem tērpiem un krāšņām gaismu spēlēm Jūras svētku apmeklētājus pārsteigs arī vakara daļā, kāpjot uz Jūras svētku "Zvaigžņu skatuves".

Ar "Futbola šovu" Liepājā ieradīsies Menčo Sosa (Mencho Sosa) no Argentīnas. Apvienojot futbolu, cirka priekšnesumus un labu humora izjūtu, mākslinieks aizraujošā priekšnesumā izklaidēs gan lielos, gan mazos skatītājus.  Savukārt, īpašā Ukrainas mīmu priekšnesumā "Cossacks" jeb "Kazaki, liepājnieki tiks iepazīstināti ar kazaku tradicionālā ēdiena – Kuliša (kulish) pagatavošanu. Tostarp itāļi Andreā Fedī (Andrea Fedi) un Lorenzs Boldurs (Lorenza Boldura) Jūras svētku apmeklētājiem piedāvās vizuālo dzeju visiem saprotamā mīmu valodā par klaunu un dejotāju mīlestību priekšnesumā "Sapņi".

Mākslinieks Misters Vita (Mister Vita) no Spānijas, kurš izskatās pēc multfilmu varoņa, aicinās skatītājus iesaistīties "T.N.T. šovā", kurā netiks izmantota valoda, bet tikai eksplozijas un skaņas, nojaucot valodas barjeru.  No Spānijas ieradīsies arī Misters Kopīnī (Mister Copini), kurš, apvienojot improvizāciju, cirkus priekšnesumus un labu humoru, piedāvās enerģisku, pārsteigumiem bagātu un ritmisku priekšnesumu "Roka varonis".

Kā ziņots iepriekš, šī gada 8.jūlijā no pulksten 11 Liepājas promenādē norisināsies Jūras svētki, kas šogad Liepājā izskalos gan muzikālus pārsteigumus, gan sportiskas aktivitātes, gan īpašus atbalstītāju sagatavotus dārgumus.  Jūras svētki tiks atklāti ar piemiņas brīdi bojā gājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem. Tradicionāli ar savu piedāvājumu liepājniekus un Liepājas viesus priecēs amatnieku un mājražotāju tirgus, kurā varēs iegādāties dažādus labumus visas dienas garumā. Muzikālo baudījumu apmeklētājiem dienas daļā sniegs "Carnival Youth" un Ivo Fomins, savukārt vakara daļā priecēs Normunds Rutulis un Jersikas orķestris. Mazajiem liepājniekiem organizatori būs sarūpējuši Mazo jūras akadēmiju, savukārt, aktīvās dzīves piekritēji varēs piedalīties netradicionālajās sporta spēlēs, vai, iepriekš piesakoties, iemēģināt roku kanālā notiekošajās Kuršu vikingu liellaivu sacensībās.

Svētkus organizē Liepājas Kultūras pārvalde, sadarbībā ar Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvadi, Liepājas mākslas galeriju "Klints" un radošās pilnveides mākslas studiju "Mākslas pasāža RADI".

Visas svētku aktivitātes ir bezmaksas.

Jūras svētku apmeklētājiem pārsteigumus sagādās Liepājas lidosta, radio "Star FM", koncertzāle "Lielais dzintars", Liepājas teātris, elektrokartingu halle "Blue Shock Race", Liepājas Olimpiskā centra "Baseins&SPA" un "Ledus halle", "Rally Liepāja", SIA "Lauma Fabrics", tirdzniecības centrs "Ostmala", viesnīca "Europa city Amrita hotel", Liepājas Simfoniskais orķestris, Liepājas aktīvās atpūtas un veikborda parks "BB wakepark" , festivāls "LMT SummerSound", fitnesa klubs "Olymp SPORTS", vasaras kafejnīca "Mulberry", piedzīvojumu parks "Tarzāns", SIA "Studio Moderna", sporta preču veikals "Sportland", apavu veikals "Euroskor", atpūtas komplekss "Vērbeļnieki" un kafejnīca "Siena sķūnis".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14435101sec.