Jūras svētkos Liepājā šogad bērnu programma ar īpašiem pārsteigumiem

Jūras svētkos Liepājā, kuri norisināsies 14. jūlijā, ģimenēm un bērniem šogad sagatavota plaša un daudzveidīga aktivitāšu programma, kurā mazajiem liepājniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas, pildīt jautrus uzdevumus un baudīt Māra Runguļa stāstu uzvedumu pirmizrādes Mazajā Jūras akadēmijā.

Pulksten 12.30 Mazās Jūras akadēmijas skatuvi atklās ceļojošais cirks “Beztemata” ar izrādi “Alises piedzīvojumi Brīnumzemē". Kopā ar Cepurnieku, Balto trusi un Sulaini pasākuma apmeklētāji varēs iesaistīties kopīgā piedzīvojumā.

Pulksten 14.00 pirmizrādi piedzīvos Māra Runguļa stāstu “Trīs apaļas stundas”, “Uz zušiem” un “Zaļā menca” uzvedumu sērija, kuru izspēlēs Liepājas teātra aktieri Karīna Tatarinova, Sandis Pēcis un Kaspars Kārkliņš. Par muzikālo pavadījumu rūpēsies pūtēju kvintets un ritma grupa trompetista un komponista Jāņa Ivuškāna vadībā, vizuālo noskaņu un noformējumu iedzīvinās videomāksliniece Elīza Rūciņa.

2017. gada nogalē ar Liepājas SEZ iniciatīvu un atbalstu tapa muzikāls stāstu ieraksts „Uz zušiem”, kuram stāstus par Liepāju un liepājniekiem sarakstījis rakstnieks Māris Rungulis. Audioieraksts nav iegādājams veikalos, bet ir aizceļojis uz Latvijas skolām pie saviem klausītājiem.

Visas dienas garumā Kašera sapņu fabrika “Jautrās svētku kūciņas” bērniem piedāvās jautras rotaļas un aktivitātes, kas iepriecinās un izklaidēs jaunākos Jūras svētku pasākuma apmeklētājus.

No pulksten 13.00 Mazajā Jūras akadēmijā sadarbībā ar t/c “Ostmala” norisināsies burbuļošanās kopā ar “Mārtiņa burbuļiem”. Burbuļos gan meistari paši, gan aicinās apmeklētājus piedalīties burbuļu pūšanā. Burbuļotāji savā īpašumā varēs iegūt interesantas balvas.

Radošajās darbnīcās bērniem tiks piedāvāta iespēja iepazīt dažādu veidu mezglu siešanu, izgatavojot rotas no dabīgiem materiāliem. Varēs pagatavot glezniņas no jūras smiltīm, gliemežvāciņiem, akmentiņiem un krāsainā papīra. Bērniem būs iespēja apgleznot gliemežvākus, darināt krāsainus papīra vaļus un zivis no otrreiz izmantojamiem materiāliem un pat izgatavot savu makšķeri.

Visas dienas garumā norisināsies arī cirka darbnīcas, kurās ikviens apmeklētājs varēs izmēģināt un apgūt dažādus cirka trikus, piemēram, žonglēšana ar dažādiem priekšmetiem, braukšana ar vienriteni, pojus un devil stick, kā arī šķīvju griešana. Jūras svētkos būs iespēja uzstādīt arī jaunus rekordus uz monocikla.

Kā ziņots iepriekš 14. jūlijā no pulksten 11.00 Liepājas promenādē norisināsies Jūras svētki, kuri šogad priecēs apmeklētājus ar plašu mūziķu klāstu, daudzveidīgu bērnu programmu, netradicionālajām sporta spēlēm, kuršu vikingu liellaivu sacensībām, 22. Starptautiskā Zīmētāju un gleznotāju plenēra “Liepājas Marīna” un “Mazā Marīna” noslēguma izstādi, svētku tirgu un citām aktivitātēm. Plašāka informācija par programmu www.liepaja.lv/jurassvetki

Svētkus organizē Liepājas Kultūras pārvalde, sadarbībā ar Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvaldi, Liepājas mākslas galeriju “Klints” un radošās pilnveides mākslas studiju “Mākslas pasāža RADI”. Visas svētku aktivitātes ir bez maksas.

Informējam, ka Jūras svētku laikā tiks veikta fotografēšana un video filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Liepājas pilsētas pašvaldības portālā www.liepaja.lv, Kultūras pārvaldes un pilsētas pašvaldības sociālo tīklu Facebook.com, Twitter.com, Youtube.com un Instagram.com kontos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18262815sec.