Liepājā norisināsies «Klusuma festivāls»

Klusuma festivāls būs 2 dienu vasaras notikums Liepājā 2019. gada 16.-17. augustā, kas norisināsies gan jūras krastā, gan aizsargātā teritorijā - priežu ieskautajos Dienvidu fortos. Tā būs apzināti veidota akustiska un mierīga vide, kurā festivāla viesi varēs uz laiku atkāpties no aktīvās ikdienas un atpūsties mierā. Divu dienu garumā festivālā izvairīsies no mobilo telefonu un citu līdzīgu ierīču lietošanas. Rīkotāji vēlas panākt, lai cilvēka miera laiku netraucē pat tehnoloģijas. Festivālu pavadīs bez alkohola vai citām apreibinošajām vielām, jo organizatori aicina cilvēkus atpūsties, esot pie pilnas apziņas. Atrodoties teritorijā skaļi nesarunāsies un ievēros klusumu, lai iegūtu pilnvērtīgu mieru sev, jo tā ir šī festivāla pamatjēga. Laiku pa laikam ir jāapstājas un jāatiet no visa ierastā, jo tas nepieciešams dzīves līdzsvaram un radošuma vairošanai. Tā ir iekšēji garīga prakse, kas cilvēkiem nav sveša lieta, un tomēr ikdienas darbībās piemirsta.

Klusuma festivāls sastāvēs no divām pusēm.

Pirmajā festivāla teritorijas pusē uzstāsies mūziķi, kuri ir sava žanra izteiktas personības, izpildot mierīgus un akustiskus koncertus, lai veidotu mijiedarbību ar festivāla vidi. 16. augusta atklāšanas vakarā uz kalna skatuves uzstāsies operdziedātāja Inese Galante klaviermeistara pavadījumā, Shipsea, Ralfs Eilands, grupa Baraka ar Denisu Paškēvicu un Savukārt 17. augusta rīts iesāksies ar Ainara Mielava akustisko koncertu, kā arī dienai ritot uz kalna skatuves uzstāsies Sergejs Jēgers, grupa Triana Park, Kaspars Zemītis, Jānis Stībelis, Ieva Akuratere, Kārlis Kazāks un Arstarulsmirus.

CITI NOTIKUMI

LIEPĀJAS PLUDMALE: Daba jau ir parūpējusies par Liepājas pludmales šarmu un pievilcību, savukārt mēs parūpēsimies par vizuālu noformējumu un pieklusinātas mūzikas atpūtas vietām. Organizatori aicina sauļoties, peldēties jūrā, veldzēties pirtīs un apzināti atpūsties mierīgā vidē šajā trokšņa laikmetā.

LIELO PRIEŽU SKVĒRS: Daba šai vietai ir devusi staltas priedes, pie kurām norisināsies dzejas lasījumi. Klausīsimies mūziku un gongus prāta mieram, un apgūsim dažādas miera prakses veidus.

MAZO PRIEŽU MEŽS: Daba mūs lutina, sniedzot šai vietai simtiem mazu priedīšu, starp kurām mūzikas skaņas varēs baudīt ar aizsegtām acīm piedzīvojot mirklīgu sapni.

KĀPU LĪDZENUMS: Daba nodrošina ar iespēju šajā vietā nakšņot teltīs, lai festivālu izbaudītu pilnā plašumā, Būs meistardarbnīcas un iespēja piedalīties individuālā festivāla orientēšanās spēlē. Tā aicinās sevi nostādīt uzmanības centrā, kas būs vienīgais veids, lai to izprastu un izietu.

Otrajā festivāla teritorijas pusē organizatori aicina nedarīt NEKO un pārstāt ražot ikdienas domas, bet apzināti atpūsties mierā ar sevi 18 ha plašā teritorijā, kurā valda divas stihijas jūra un zeme. Būt pie dabas svaigā gaisā, šeit un tagad, starp mierīgiem cilvēkiem, aicinām doties pastaigās, sauļoties, gulšņāt šūpuļkrēslos, lai iztukšotos un dot telpu, kam lielākam!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 21.03.2024 Tikšanās ar rakstnieci Noru Ikstenu Tukumā Tukuma TIC
21.martā plkst.16.00 tikšanās ar rakstnieci, grāmatu “Mātes piens”, “Jōna” u.c. interesantu un vērtīgu grāmatu autori Noru Ikstenu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.03.2024 - 20.03.2024 “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” Valmieras TIC
19.martā plkst.12.00 un 14.00 Valmieras Kultūras centrā koncertuzvedums “Adamsu ģimenes melnā trešdiena” koncertu ciklā “Mūzika Tev”. | Skatīt vairāk
7 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.02.2024 - 20.03.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47427511sec.