Kurzemē notiks Dziesmu un deju svētki «Es esmu dzīvība»

2019. gada 29. jūnijā pulksten 19.00 Liepājas Olimpiskā centra Arēnā norisināsies Kurzemes Dziesmu un deju svētki ES ESMU DZĪVĪBA.

Koncertā uzstāsies vairāk nekā 2000 koru, deju kolektīvu un pūtēju orķestru dalībnieku no visiem Latvijas vēsturiskajiem novadiem. Par virsdiriģentiem izvēlēti Kurzemes labāko koru un pūtēju orķestru diriģenti, Dziesmu svētku virsdiriģenti un Goda virsdiriģenti, kuri ir vai bijuši saistīti ar Kurzemi.

Kurzemes Dziesmu svētku mākslinieciskā koncepcija un programma veidota, akcentējot Kurzemes kultūrvēsturiskā novada pamatvērtības - tajā iekļauti daudzu Latvijas un pasaules mūzikas kultūrai nozīmīgu, ar Kurzemi saistītu autoru – Ernesta Vīgnera, Emiļa Melngailļa, Alfrēda Kalniņa, Pētera Vaska, Agra Engelmaņa, Selgas Mences, Ērika Ešenvalda, Jāņa Lūsēna, Raimonda Tigula, Andra Kontauta - un citu autoru skaņdarbi. Muzikālo pavadījumu nodrošinās pūtēju orķestri un mūziķu grupa Normunda Kalniņa vadībā.

Skatītāji varēs izbaudīt dzīvā skanējuma jaudu, ko radīs triju žanru sintēzē veidots uzvedums – orķestri spēlēs, kori dziedās, dejotāji dejos - sniedzot krāšņu un emocionālu pārdzīvojumu, kurā mūziku varēs ne tikai dzirdēt, bet arī redzēt. Koncertā gaidāmi dažādi tehniski, muzikāli un vizuāli pārsteigumi, piemēram, neierasts svētku dalībnieku un skatītāju izvietojums zālē, īpašas gaismu un skaņu spēles, kas radīs dažādu gadalaiku efektu un citas talantīgā režisora un scenogrāfa Reiņa Suhanova ieceres. Kurzemes Dziesmu svētkos piedalīsies vairāk nekā 70 kori, 15 deju kolektīvi un 7 pūtēju orķestri. Koncertu vadīs aktieri Zane Jančevska un Kaspars Znotiņš.

Kurzemes Dziesmu svētku ES ESMU DZĪVĪBA mākslinieciskā vadītāja ir Ilze Valce, deju kolektīvu virsvadītājs - Jānis Purviņš, pūtēju orķestru virsdiriģents - Guntis Kumačevs, režisors un scenogrāfs - Reinis Suhanovs. Kurzemes Dziesmu svētkus rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Liepājas pilsētas pašvaldību, svētkus atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Kultūrvēsturisko novadu Dziesmu svētki nodrošina Dziesmu svētku kustības nepārtrauktību un ir daļa no Vispārējo latvešu Dziesmu un Deju svētku starpposma, kura laikā tiek piemeklēts repertuārs, izkristalizētas radošās idejas un uzturēta dalībnieku mākslinieciskā forma. Biļetes var iegādāties SIA "Biļešu paradīze" kasēs un internetā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37093592sec.