Liepājas Kultūras tramvajā atzīmēs Annas dienu

Par godu Annas dienai 24. jūlijā visus Kultūras tramvaja pasažierus sagaida interesanta ekskursija pa Liepāju ar aizraujošiem stāstiem par Liepājas Annām, tostarp Annas tirgu un Annas baznīcu. Kultūras tramvajs reisu uzsāks pulksten 12.00 no pieturvietas ''Kurzeme''.

Stāstus Kultūras tramvaja pasažieriem izstāstīs un ekskursiju vadīs vēstures pētnieks un zinātājs Juris Raķis.

Latviešu tautas ticējumos 26. jūlijs – Annas diena – ir saimnieču diena, kurā ēd jaunos kartupeļus un burkānus, jauno rudzu maizi, kā arī pareģo laika apstākļus. Annas diena senlatviešiem bijusi arī tirgus diena. Savukārt ticējumi par laika pareģošanu liecina – ja Annas dienā līst lietus, tad līs vēl divas nedēļas, rudens būs slapjš, būs daudz sēņu, bet nebūs riekstu.

Kultūras tramvaja reisa laikā, kad tramvajs pieturvietā ''Kurzeme'' uzņem māksliniekus un pasažierus un dodas DR virzienā, ikviens var braukt pilnu apli, iegādājoties tikai vienu tramvaja biļeti. Parasti, lai izbrauktu šādu apli (pieturvietas – ''Kurzeme'', M. Ķempes iela, Brīvības iela, ''Kurzeme'') nepieciešamas trīs biļetes.

Atgādinām, ka no 8. maija ikviens Kultūras tramvaja pasažieris – gan liepājnieks, gan pilsētas viesis – iegaumējot kultūras aktivitāšu laikā nosauktu paroli, var uzsākt dalību vēl nebijušā konkursā. Konkurss ilgs līdz gada beigām un galveno balvu iegūst tas konkursa dalībnieks, kurš būs iegaumējis un noslēguma pasākumā varēs nosaukt ne mazāk kā desmit paroles.

Konkursu rīko Liepājas pilsētas pašvaldības aģentūra ''Liepājas sabiedriskais transports'' sadarbībā ar SIA ''Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojs'' un Liepājas pilsētas Domi.

Lai piedalītos konkursā, katram konkursa dalībniekam ir jāpiedalās pēc iespējas vairākās Kultūras tramvaja aktivitātēs. Katrā Kultūras tramvaja aktivitātē pasākuma rīkotāji nosauc paroli, kas pasažieriem jāiegaumē. Konkursa galveno balvu – abonementa biļeti vienam ceturksnim visiem sabiedriskā transporta veidiem iegūst tas konkursa dalībnieks, kurš būs iegaumējis un noslēguma pasākumā varēs nosaukt ne mazāk kā desmit paroles. Konkursa nolikums pieejams mājas lapā www.liepajastransports.lv  un liepaja.travel.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.9905231sec.