Vasarā Liepājas muzejs apmeklētājiem atvērts katru dienu

No 2015.gada 8. jūnija liepājniekiem un pilsētas viesiem Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 būs atvērts katru dienu no plkst. 10 līdz 18.

Vasaras sezonā – jūnijā, jūlijā, augustā – muzeja darba laiku pagarināt iespējams, pateicoties Nodarbinātības Valsts aģentūras īstenotajam projektam "Skolēnu darbs vasarā" un sadarbībai ar Liepājas pašvaldības aģentūru "Nodarbinātības projekti".

Skolēni Liepājas muzejā veiks zāļu uzraugu – dežurantu pienākumus, kā arī piedalīsies muzeja telpu uzkopšanā.

Ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, tūrisma sezonā apmeklētāju interese par muzeju ir liela. Arī šovasar Liepājas muzejs saviem apmeklētājiem piedāvās dažādas interesantas izstādes un ekspozīcijas.

No 12. jūnija līdz 6. septembrim Liepājas muzejā skatāma izstāde "Jūgendstila mode (1896 - 1915)" no pasaulslavenā modes vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva kolekcijas.

Izstādes apmeklētājiem būs iespēja apskatīt gandrīz simts unikālas tā laika kleitas, ko veidojuši slaveni dizaineri, drēbnieki un izšuvumu meistari no Eiropas modes namiem. Tērpus papildinās dažādi aksesuāri gan sieviešu, gan vīriešu modei, gadsimtu seni audumi, mežģīnes, apģērbu griezumi un smalki rokdarbi.

Līdz 28. jūnijam Liepājas muzeja lielajās izstāžu zālē skatāma Guntas Krastiņas gleznu izstāde "Ieziedēt mīlestībā". Savukārt mazajā izstāžu zālē 12. jūnijā atklās mākslinieces Paulas Zariņas gleznu izstādi "Epizodes".

Jūlijā muzeja lielajā zālē būs Jūrmalas mākslinieku kopizstāde, augustā savu pirmo personālizstādi atklās tēlnieks Egons Perševics.

Muzeja apmeklētājiem vasaras mēnešus katru dienu būs pieejamas arī Liepājas muzeja pastāvīgās, Liepājas un pilsētas apkārtnes vēsturei veltītās ekspozīcijas – "Liepājas novada senvēsture", "Liepāja viduslaikos 13.-18. gs.", "Liepāja 19. gadsimtā" un "Koktēlnieka Miķeļa Pankoka dzīve un daiļrade", kā arī jaunākā muzeja ekspozīcija "Dienvidkurzemes ļaudis, dzīve un darbs."

Jūnijā Liepājas muzejs un ekspozīcija "Liepāja okupāciju režīmos" būs slēgti Līgo un Jāņu dienās – 23. un 24. jūnijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72420502sec.