Liepājā pieminēs deportācijas upurus

Svētdien,2015. gada 14. jūnijā, godinot komunistiskā genocīda upuru piemiņu, Liepājā notiks vairāki atceres pasākumi, lai godbijībā noliektu galvas to priekšā, kas pārdzīvojuši izsūtījuma un cietuma šausmas. Tiks pieminēti 1941. gada 14. jūnija deportāciju upuri.

Šogad atceres pasākumi sāksies plkst. 12.30 ar svētbrīdi Liepājas Centrālkapos pie deportēto piemiņas akmens. Pasākumā piedalīsies Liepājas Politiski represēto kluba biedri, Liepājas garnizona karavīri, jaunsargi, nacionāli patriotisko organizāciju pārstāvji, visi, kam ir svarīgi pieminēt tos, kuriem nebija lemts atgriezties dzimtenē.

Pasākumu vadīs Rita Krūmiņa un Jānis Dreiblats, par muzikālo noformējumu rūpēsies Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra vīru vokālais ansamblis "Dziedonis" (vadītājs Valdis Aivars). Pasākuma dalībniekus uzrunās Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš, Liepājas Sv.Trīsvienības katedrāles dekāns mācītājs Pēteris Kalks, Liepājas Politiski represēto kluba pārstāvji Andris Zīders un Arnolds Treide, Latvijas Nacionālo partizānu apvienības Liepājas nodaļas priekšsēdētāja Biruta Rodoviča, "Daugavas Vanagi Latvijā" Liepājas nodaļas priekšsēdētājs Mārtiņš Dāle.

Pēc svētbrīža dalībnieki ar autobusu dosies uz Liepājas muzeju, Kūrmājas prospektā 16, kur plkst. 14:00 sāksies represēto piemiņai veltīts koncerts "Dziesmas zemei, kur mana sirds!"

Koncertā kora dziesmas dziedās Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra sieviešu koris "Aija", Liepājas Bērnu un jaunatnes centra jauniešu ansamblis "Liedags", solisti – Linda Zālmane, un Raivis Bružis, koncertmeistari – Līna Andrejeva un Guntis Vītols. Instrumentālo mūziku atskaņos Liepājas trio – pianiste Līna Andrejeva, vijolniece Beata Zariņa-Blaščinska un čelliste Dita Barona. Koncerta mākslinieciskā vadītāja un diriģente Gunta Vite. Dzeju lasīs un koncertu vadīs Kristīne Varažinska.

1941. gada 14. jūnijā bez tiesas un sprieduma nevainīgi cilvēki tika sadzīti lopu vagonos un izsūtīti uz Sibīriju, atrauti no tēvu zemes, no ģimenēm, no sev tuviem cilvēkiem. Viņi kļuva cilvēki bez nākotnes.

Tāds liktenis piemeklēja arī 1371 Liepājas pilsētas un apkārtnes iedzīvotāju. Viņi bija to Latvijas 15424 nelaimīgo skaitā, kas tajā drausmīgajā naktī tika deportēti – gan lieli, gan mazi, gan veseli, gan slimi, gan pavisam veci cilvēki, gan zīdaiņi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53229022sec.