Sākas klasiskās mūzikas festivāls «Liepājas vasara»

No 2015. gada 30. jūlija līdz 27. augustam Liepājā norisināsies Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) organizētais mūzikas festivāls Liepājas vasara. To atklās japāņu estrādes dīvas Tokiko Kato koncerts "Sakuras zars", kas 30. jūlijā plkst. 19.00 norisināsies Liepājas Latviešu biedrības namā (LBNN).

Ar šo festivālu Liepājas Simfoniskais orķestris ieskandina savu 135. koncertsezonu. Festivāls Liepājas vasara ir tradīcija, kuras dzimšana 1881.gadā sakrīt ar Liepājas Filharmoniskā orķestra dibināšanu un darbības uzsākšanu. Šis festivāls nes orķestra pirmkodu.

„Liepājas vasara ir klasisks festivāls, kas sevī ietver klasisku simfonisko mūziku, garīgo un izklaides mūziku, kā arī kamermūziku. Festivālu atklāsim ar izcilo japāņu mūzikas zvaigzni Tokiko Kato, ar kuru vēl nesen Liepājas Simfoniskais orķestris devās koncertu tūrē pa Japānu, to noslēdzot Āzijas slavenākajā koncertzālē - NHK hallē Tokijā ar 3 600 skatītāju lielu auditoriju. Lai gan festivāla fasons ir klasisks, mēs savā ziņā atklājam pasauli. Klausītājiem varbūt pirmo reizi klātienē būs iespēja iepazīt japāņu mūziku, klezmeru mūziku, kā arī pirmo reizi Latvijā skanēs turku komponista M. N. Bekena Simfonija Nr.1 „Stambulas stāsti"," Liepājas vasaras norises ieskicē LSO valdes loceklis Uldis Lipskis.

Šogad festivālā Liepājas vasara tiek piedāvāta ļoti liela žanru, stila un laikmetu bagātība, tādējādi katrs klausītājs var atrast sev ko piemērotu. Astoņos koncertos piedalās mākslinieki no deviņām valstīm.

„Mūsu koncertos būs daudz saules un valdīs vasara, ne velti viesmākslinieku īpatsvars ir tieši no dienvidu valstīm – Turcijas, Itālijas, Izraēlas – un uzlecošās saules zemes Japānas," stāsta U. Lipskis. „Ja festivālu atklāsim ar Āzijas zvaigzni Tokiko Kato, tad noslēgsim ar Gioru Feidmanu, kas pasaulē ir dievināts un tiek salīdzināts ar Paganīni uz klarnetes. Noslēguma koncertā piedalīsies arī Valsts Akadēmiskais koris "Latvija", ko uzskatām par zvaigžņu kopumu un ar kuru mums izveidojusies lieliska, ilgstoša sadarbība."

Nākamnedēļ izskanēs divi koncerti – 5. augustā viesnīcas "Promenade Hotel" Hika zālē notiks kamermūzikas koncerts "Baroks un džezs", bet 7. augustā LLBN gaidāms opermūzikas koncerts "Veltījums Fjodoram Šaļapinam" ar solistu Jāņa Apeiņa un Miša Šelomjanska piedalīšanos.

Biļetes un abonementu uz koncertiem iespējams iegādāties "Biļešu Paradīzes" kasēs visā Latvijā vai internetā www.bilesuparadize.lv, kā arī stundu pirms koncerta norises vietā.

Festivāls tapis ar Valsts kultūrkapitāla fonda, SIA "Biļešu Paradīze", Latvijas Republikas Kultūras ministrijas, AS "Latvenergo" un Liepājas Kultūras pārvaldes finansiālu atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.49874306sec.