Durvis vērs pēdējos gadu desmitos apjomīgākā tēlniecības izstāde Liepājā

Jau pēc nedēļas, 2015. gada 7. augustā plkst.17:00 Kurzemes lielākajā izstāžu zālē – Liepājas muzejā tiks atklāta viena no pēdējos gadu desmitos vērienīgākajām mūsdienu profesionālās tēlniecības izstādēm – Egona Peršēvica personālizstāde "мāксла", kas līdz pat 13. augustam apmeklētājiem bez maksas būs pieejama jaunās Liepājas koncertzāles "Lielais Dzintars" rīkotā mākslas foruma "Atklāj savu dzintaru!" ietvaros.

"Ar nepacietību gaidu izstādes atklāšanu, jo sakarā ar to apkārt notiek liela šūmēšanās – gan par jau iepriekš par provokatīvu nosaukto darbu, gan izstādes nosaukumu, par ko Liepājas muzejs pat ir saņēmis protestu no valsts institūcijām," stāsta Egons Peršēvics.

Izstādes atklāšanu atbalsta alus darbnīca "Labietis", savukārt ar savu priekšnesumu uzstāsies ukraiņu trompetists un komponists Oleksijs Demčenko, kas speciāli tēlniekam Egonam Peršēvicam ir uzrakstījis svētku fanfaras.

Pēc Liepājas muzeja īpaša aicinājuma tēlnieks Egons Peršēvics ir sagatavojis Liepājai veltītu apjomīgu personālizstādi. "Lai gan skaitliski izstādē darbu nebūs daudz, taču tie visi ir lielformāta un katrs ir pietiekami asociatīvi un telpiski spēcīgs, lai būtu pats savas izstādes vērts," saka tēlnieks. Liepājā nav daudz profesionālu tēlnieku, tādēļ tik apjomīga, tieši tēlniecībai veltīta izstāde noteikti ir uzskatāma par vērā ņemamu notikumu.

Šai izstādei mākslinieks ir izveidojis vairākus jaunus objektus, kas iepriekš nekur nav izstādīti. Centrālais darbs ir idejiski daudzdimensionāla instalācija, kurā tēlnieks sakausējis ikvienam tuvas un viegli atpazīstamas ar Liepāju saistītās asociācijas: sauli, jūru, pludmali, mieru un metālu. Savukārt muzeja pagalmā apmeklētāji varēs novērtēt jaunradītu darbu par brīvības tēmu, kas jau pirms izstādes atklāšanas nodēvēts par provokatīvu. Par to, vai tā ir, mākslinieks aicina katram pārliecināties pašam, jo būtiska mākslas sastāvdaļa ir diskusija, ko tā var izraisīt.

Tāpat būs skatāmi arī jau atzinību guvušie Egona Peršēvica lielformāta darbi, kas eksponēti vairākās izstādēs un saņēmuši dažādas prēmijas. "Šī būs mana pirmā personālizstāde, vēlos tajā parādīt savus pašlaik nozīmīgākos darbus. Iespējams tādēļ tematiski tā būs blīva un varbūt pat pārsātināta," skaidro Egons Peršēvics.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.12802601sec.