Liepājā atklās mākslinieces Agneses Matisones darbu izstādi

2015. gada 3. septembrī plkst. 17 Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 atklās mākslinieces Agneses Matisones darbu izstādi "Plaisa". Izstādē būs skatāmi mākslinieces radītie taktilie mākslas darbi, kurus drīkst aiztikt un sajust ar rokām, kā arī viņas radītie grafiskie zīmējumi.

Māksliniece Agnese Matisone par savu izstādes koncepciju saka: "Kaut arī uzskatu, ka mākslai ir jābūt noderīgai un jāveido tilti starp cilvēkiem, krastiem, tautām, dvēselēm; man nākas atzīt, ka šī procesa neatņemama sastāvdaļa diemžēl ir PLAISA. Gan globāli, gan ikdienas dzīvē. Šajā dzīves un sapratnes posmā, man personīgi, galvenais ir nodot vēstījumu. Māksla ir līdzeklis, lai savestu kopā, nevis šķeltu. Mākslai jābūt noderīgai." Māksliniece Agnese Matisone par savu izstādes koncepciju saka:
Izstādē "Plaisa" tiks eksponēti taktilie darbi no darbu kopas AIZTIKT DRĪKST NEBAIDĪTIES. Agneses Matisones darbi ir ne vien apskatāmi, bet arī aptaustāmi. Ideja par taktilajām gleznām, radusies domājot par vājredzīgiem un neredzīgiem cilvēkiem. Tā tapuši mākslas darbi, kuriem ikviens drīkst pieskarties un sajust mākslinieces radītās faktūras, reljefus un tekstūras. Autore īpaši uzsver, ka šos darbu drīkst aiztikt, aptaustīt, ņemt rokās, grozīt un pētīt. Agneses Matisones darbi ir ne vien apskatāmi, bet arī aptaustāmi. Ideja par taktilajām gleznām, radusies domājot par vājredzīgiem un neredzīgiem cilvēkiem. Tā tapuši mākslas darbi, kuriem ikviens drīkst pieskarties un sajust mākslinieces radītās faktūras, reljefus un tekstūras.
Izstādē būs apskatāmi arī grafiskie punktiņzīmējumi, kuros dominē Liepu zemes motīvs un liepu lapa kā galvenais tēls. Šie darbi pagaidām atrodas zem stikla.

Agnese Matisone pēc Grobiņas vidusskolas beigšanas Rīgā O. Auzera juveliermākslas koledžā apguvusi rotkaļa amatu, pēc gadiem atgriezusies Liepājā un 2006. gadā ieguvusi bakalaura grādu mākslā, datordizaina specialitātē. Liepājas Universitātē Agnese papildinājusi zināšanas dzimtajā valodā, vēsturē un literatūrā. 2014. gadā Agnese ieguvusi profesionālā mākslas maģistra grādu Liepājas Universitātē.
Māksliniece Agnese Matisone ir radoša personība un viņas interešu loks ir ļoti plašs – fotogrāfija, literatūra, dokumentālais kino. Māksliniece kopš 1995. gada piedalās gan kopizstādēs, gan rīko personālizstādes. 2013. gadā ieguvusi žūrijas balvu Liepājas muzeja rīkotajā kopizstādē " Māksla @Liepāja". Šogad uzvarējusi Japānas rīkotajā pasaku ilustrāciju konkursā.

Agnese Matisone aizrāvusies arī ar fotografēšanu un piedalījusies fotoizstādēs. 2012. gadā ieguvusi 5. vietu žūrijas un 3. vietu skatītāju vērtējumā "Baltic Sea In My Eyes" fotokonkursā, 2011. gadā viņas fotogrāfija saņēmusi pēc žūrijas vērtējuma labākās fotogrāfijas titulu Latforin.info fotokonkursā "Katram savu īpašo koku".
Publicējusies ar recenzijām un intervijām laikrakstos "Kultūras Pulss", "Vārds", "Kultūras Forums" un žurnālā "Māksla Plus". A. Matisone 2006. un 2008. gadā guvusi atzinību literāros konkursos – veicināšanas balvas Nacionālajā lugu konkursā Bērnu un jauniešu, kā arī Viencēlienu lugu konkurencē.
A. Matisone organizē arī mākslinieku kopizstādes un piedalās mākslas projektos, nerimstoši apgūst zināšanas kursos, iesaistās dažādās meistarklasēs un plenēros.
Izstāde skatāma līdz 4. oktobrim, ieeja bez maksas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55855298sec.