Iepazīsti Eiropas kultūras mantojumu Liepājā

Šogad aprit divdesmitā gadadiena, kopš Latvijā tiek atzīmētas Eiropas kultūras mantojuma dienas. Mantojuma dienu atklāšanas ceremonija un kultūras mantojuma Gada balvas 2015 laureātu godināšanas pasākums notiks 2015. gada 11. septembrī Rīgā, Latvijas etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā. Mantojuma dienu mērķis ir tuvināt cilvēkus kultūras mantojumam, rīkojot īpašus pasākumus kultūras mantojuma objektos.

Kā esam jau iepriekš ziņojuši, šogad Mantojuma dienās piedalās arī Liepājas Svētās Trīsvienības katedrāle, piedāvājot apmeklētājiem PASĀKUMU PROGRAMMU 12. un 13.septembrī.

Mantojuma dienas katedrālē iesāksies ar Eiropas kultūras mantojuma dienu karoga pacelšanu un katedrāles atvēršanu apmeklētājiem sestdienā 12.septembrī pulksten 10.00 no rīta. Tālāk sekos ekskursijas katedrāles tornī un ērģeļu demonstrācija noteiktos laikos visas dienas garumā. Pasākumu programmu skatīt pielikumā. Uz ekskursijām tornī vēl ir iespēja pieteikties, dalībnieku skaits ir ierobežots.

Svētdienā 13. septembrī, kā ierasts tiks noturēts dievkalpojums pulksten 10.00 no rīta. Izzinoši izglītojošs pasākums paredzēts pulksten 14.00 „Sarunas TORNĪ”. Piedalīsies trīs dažādi lektori, katrs ar savu tēmu:

    -  Mikus Dzenītis (Mg.Sci.Soc.) ar stāstījumu par „Liepājas Sv.Trīsvienības baznīcas ērģeļu būves vēsturi”;

    -  Kristiāna Vaickovska (Mg.mus.) ar stāstījumu par „Libauer Cantorat – 18.gs. mūzikas avoti Liepājas Sv.Trīsvienības katedrālē”;

    -  Vēsturnieks Gunārs Silakaktiņš „Leģendas un fakti par Sv.Trīsvienības katedrāli Liepājā”;

    -  Dokumentālās filmas (12 min.) demonstrācija, sadarbībā ar Latvijas Nacionālo arhīvu „Pirmais pasaules karš.”

Tornis pieļauj līdz šim vēl neizmantotas iespējas – tā ir vēl viena īpaša telpa katedrālē vairākos stāvos. Daudzpakāpju tornis ir ne tikai akcents Liepājas panorāmas skatā, kas paceļas pāri pilsētai un sniedzas debesīs, bet arī telpa. Telpa, kurā ir sava aura, senatnes garša ar pulksteņa sirdspukstiem un zvanu skaņām. Mantojuma dienu ietvaros vēlamies liepājniekiem un viesiem šo vietu parādīt un dot iesēju no jauna iepazīt.

Katedrāles apmeklētāji aicināti iesaistīties STĀSTA veidošanā „Mana Liepājas Sv.Trīsvienības katedrāle”. Mantojuma dienu ietvaros atnesot, piemēram, fotogrāfijas, atklātnītes, pastkartes, zīmējumus, vēstules vai kādus priekšmetus, kas tieši Jums saistās ar katedrāli, vai kādiem īpašiem notikumiem tajā. Fotogrāfijas tiks baznīcā ieskenētas, priekšmeti iemūžināti fotogrāfijās un oriģināli atdoti atpakaļ to īpašniekiem. Dāvanā saņemot suvenīru ar katedrāles simboliku.

Nodarbes paredzētas arī bērniem – „Izkrāso katedrāli savās krāsās”. Bērniem būs iespēja izkrāsot katedrāles siluetu uz lapas. Un kas, to lai zina varbūt, ka tieši tā pēc katedrāles fasādes restaurācijas izskatīsies skaistais dievnams!

Katedrālē apskatāmas arī divas izstādes:

- Māksla un simboli Liepājas Sv.Trīsvienības katedrālē (pastāvīgi);

- Pirmais pasaules karš un Latvijas valstiskuma veidošanās (izstāde apskatāma līdz 30.septembrim).

Diemžēl iepriekš izziņotais vācu draudzes dievkalpojums svētdienā nenotiks, bet dievnams apmeklētājiem būs atvērts līdz pulksten 18.00.

Aicinām piedalīties Mantojuma dienu pasākumos Liepājas Sv.Trīsvienības katedrālē! Visi programmā paredzētie pasākumi ir BEZMAKSAS!

Pasākumu organizē Liepājas Sv.Trīsvienības ev.lut. draudze, Liepājas Sv.Trīsvienības baznīcas atjaunošanas fonds, sadarbībā ar Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.255373sec.