Aizraujoši rudens piedzīvojumi kopā ar bērniem Liepājā un tās apkārtnē

Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojs ir apkopojis informāciju par Liepājas un reģiona interesantākajiem apskates objektiem un dažādām atrakcijām. Pilsēta, kurā piedzimst vējš, un tās apkārte iedvesmos gan lielus, gan mazus neaizmirstamiem rudens ekskursijas piedzīvojumiem!

 Mūzika mājo Liepājā!

Vai esat redzējuši koku, no kura plūst mūzika? Šim sešus metrus augstajam kokam, kas veidots no četriem tūkstošiem metāla stienīšu, ir īsta Liepājas roka sirds. "Spoku koks" veidots par godu leģendārās grupas "Līvi" piemiņai. Esot Liepājā, izstaigājiet arī Latvijas mūziķu Slavas aleju un iemācieties Liepājas himnu, apskatot Liepājas himnas tēlu skulptūras. Sekojiet nošu zīmēm bruģakmeņos un iepazīstiet ievērojamākos Liepājas tūrisma apskates objektus.

Liepājas teātris

Liepājas teātris ir vecākais profesionālais latviešu teātris, kas darbojas jau 109. sezonu. Iepazīstiet izrāžu tapšanas noslēpumus un iemēģiniet skatuves dēļus! Varbūt te satiksiet arī Balto dāmu...

Dārza ielas radošais kvartāls un Amatnieku nams

Vai jūs zināt, kā top kurzemnieču brunči? Un cik sver Latvijā garākās dzintara krelles? Uzziniet, kādus amata stiķus pieprot Liepājas meistari, un iemēģiniet roku arī paši!

Muzejpedagoģiskā nodarbība vai ekskursija gida vadībā Liepājas Muzejā

Iepazīstiet Liepājas un apkārtnes senvēsturi un Liepāju līdz 20. gadsimta sākumam gida pavadībā vai muzejpedagoģijas nodarbībās "Pūķa asinis, krupja žaunas", "Pūra lādi atverot", "Durbes kauja", "Dedziet, tautas, gaišu guni" u.c.

Mūžīgā vasara Liepājas Olimpiskā centra Baseins un SPA

Liepājas Olimpiskā centra baseini un SPA zona ļaus jums sajusties kā saulainā vasaras dienā jebkurā gadalaikā. Labsajūta un jautrība garantēta!

Karostas skarbais šarms

Karosta ir pilsēta pilsētā, kas ar savdabīgo šarmu pārsteigs ikvienu, jo nekur citur neredzēsiet tik spilgtus cara Krievijas militārās elegances un padomju militārisma paraugus vienuviet, mūsdienu pilsētvidē.

Embūtes senleja

Leģendām un teikām apvītā Embūtes senleja ir viena no skaistākajām vietām Kurzemē, kas aizrauj ar augstāko pauguru Kurzemē - Krīvu kalnu, avotiem, gravu un Induļa pilskalnu.

 Valdas Jēriņas Leļļu istabā, Aizputē

Četrās istabās apskatāma lielākā padomju laika leļļu kolekcija Latvijā, kura ietērpta unikālos, pašdarinātos tērpos. Leļļu istabā varēs kārtīgi izspēlēties un pat uzvest leļļu teātri.

 Piena muzejs Sieksātē

Te ir īstā vieta, kur uzzināt visu par pienu – ar kādiem aparātiem mašinē pienu, kā kuļ sviestu un kur to vislabāk uzglabāt. Par to, kā piens veidojas, izstāstīs runājoša gotiņa. Te varēs i pats govi izslaukt, i sviestiņu sakult, i to gardi notiesāt.

 Pāvilostas Novadpētniecības muzejs un Laivu māja

Muzejs lepojas ar tādām unikālām lietām kā 18. gs. kaltām bronzas saktām un jostām, zvejas rīkiem, pāvilostnieku atrastajiem dzintariem un fosīlijām. Blakus Laivu mājā apskatāmi lielgabarīta eksponāti. Nelaidiet garām arī zivju kūpināšanu Pāvilostā un maizes cepšanu "Ievlejās".

 Etnogrāfiskā māja "Zvanītāji" Rucavā

Iespēja iesaistīties improvizētā vakarēšanā vai Rucavas goda mielastā, dziedot, dancojot un muzicējot kopā ar Rucavas teicējām, un nobaudīt kādu rucavnieku ēdienu, piemēram, balto sviestu vai riezi. Iespēja nobaudīt arī Saimes pusdienas.

Ekspozīcija  "Viss par kolhoziem" bijušā kolhoza "Suvorovs" ll iecirkņa kantorī

Priekules novada Tadaiķu pagasta "Putniņos" vēsturiskas ekspozīcijas apskate kantora ēkā, interaktīvas atrakcijas ar smagiem priekšmetiem un darbošanās kolhoza smēdē.

Atpūtas vieta "Kamenes"

Laiks doties ārā! Atpūtas takā varēsiet šūpoties, slidināties no kalniņa, nobraukt pa gaisa trosi, uzspēlēt dambreti vai riču raču, iziet labirintu un mēģināt noturēt līdzsvaru uz baļķa. Iespēja apskatīt kameņu auto izstādi. Pēc aktīvas atpūtas varat sakurt ugunskuru un sarīkot pikniku.

Zirgu izjādes un gaisa trošu atrakcijas "Jura staļļos"

Ekskursija staļļos, izjādes ar zirgiem, izbraucieni pajūgā vai pat karietē – izvēlieties, ko sirds kāro! Drosmīgākajiem piedāvājam izmēģināt spēkus gaisa trošu atrakcijās ar 7 dažādiem šķēršļiem un diviem nobraucieniem, vai trasē, kas paredzēta pašiem mazākajiem. Pēc aktīvi pavadītas dienas pielikt pilnus punčus var "Ivetas ķēkī" vai arī sarīkot pikniku ar īpašo "Kovboja zupu".

Savvaļas zirgu un tauru ganības dabas parkā "Pape"

Nesteidzīgā pastaigā stundas garumā ir iespēja iepazīties ar savvaļas zirgu un tauru dzīvi pie Papes ezera, kur tie atjauno Eiropas dabisko ainavu!

Informatīvi izglītojoša ekspozīcija par Durbes ezeru

Iespēja atraktīvi iepazīties ar ezera veidošanās vēsturi no leduslaikmeta līdz mūsdienām.

Izbraucieni ar laivām

Dodieties jautrā izbraucienā ar laivām pa Liepājas Tirdzniecības vai Cietokšņa kanālu, vai kādu no Lejaskurzemes upēm vai ezeriem! Varat izvēlēties 6-vietīgas piepūšamās laivas, kanoe laivas vai kajakus.

Laivu nomas:

Niknās laivas;

Prūšu ūdenskrātuve;

Beaver;

Laivu noma Kalētos;

Sofijas laivas;

Laivu noma Priekulē;

Laivu noma Bārtas upē;

Oga

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74824381sec.