Jauno mediju mākslas festivāla nedēļa «iWeek» Liepājā sola interesantu programmu

Interaktīvas norises, diskusijas, ideju prezentācijas, konference un izstāde veidos jau septītās starptautiskās jauno mediju mākslas festivāla nedēļas "iWeek" saturu. No 2015. gada 2.-7. novembrim tā rosinās uz zināšanu, pieredzes, radošu izpausmju formu apmaiņu, diskusijām un sadarbību. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, festivāls ap sevi pulcēs studentus, topošos un jaunos māksliniekus, jauno mediju ekspertus, mākslas kritiķus, pētniekus un citus interesentus no Latvijas, Nīderlandes, Ungārijas, Lielbritānijas un citām valstīm.

Šī gada "iWeek" norisināsies Vecajā ostmalā 54, Liepājā (bijusī Muitas māja) un 2. novembrī sāksies ar Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijas (MPLab), studentu, absolventu, pasniedzēju, mākslinieku un partneru dalību konferencē par jauno mediju mākslu - praksi, izglītību un pētniecību. Konferences moderatore - asoc.prof. Rasa Šmite.

Nedēļa turpināsies ar radošajām darbnīcām topošajiem un jaunajiem māksliniekiem no 16 gadu vecuma. Vietu skaits šajās darbnīcās būs ierobežots, tāpēc priekšroka tiks dota tiem, kas pirmie pieteiksies. Piesakoties dalībai, jārēķinās, ka darbnīcā nepieciešams piedalīties visu tās norises laiku (2-4 dienas, atkarībā no darbnīcas). Pieteikšanās tiks izsludināta 29. oktobrī.

3., 4. un 6. novembrī pulksten 19:00 paredzēti TALK&SHOW, kad notiks video un īsfilmu demonstrācija, kā arī būs apskatāmi ekspertu komisijas izvēlēti jauno mediju mākslas studentu un absolventu darbi. TALK&SHOW piedalīsies Jānis Jankevics, Pēteris Riekstiņš, Roberts Vītols. 4. novembra vakarā uz dalīšanos pieredzē aicinās Atvērtā Ideju telpa, kurā savu dalību apstiprinājis Pēteris Brīniņš no biedrības "Cita abra", Edgars Šmiukšis no "Karosta Escape Room", kā arī notiks starptautiskas studentu darba grupas prezentācija – "The CONNECTED Project".

6. novembra vakarā tiks atklāta ikgadējā "iWeek" darbnīcu izstāde, kurā būs apskatāmi gan darbnīcu rezultāti, gan jauno mediju mākslas studentu un absolventu darbi.

7. novembrī notiks atvērtās darbnīcas bērniem, jauniešiem un ģimenēm, kā arī būs iespēja apmeklēt darbnīcu izstādi.

Ik gadu starptautiskā jauno mediju mākslas festivāla nedēļa "iWeek" tiek veidota kā platforma jaunām sadarbības formām starp studentiem, lektoriem, profesionāliem māksliniekiem, dizaineriem, kā arī tas ir īstais brīdis viedokļu apmaiņai un jaunu mākslas darbu radīšanai.

Dalība visos pasākumos ir bez maksas. Starptautisko jauno mediju mākslas festivāla nedēļu "iWeek" organizē Liepājas Universitātes mākslas pētījumu laboratorijas "MPLab" un elektroniskās mākslas un mediju centrs "E-LAB", ES programma "Radošā Eiropa", Erasmus+, un VKKF.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.51816988sec.