«Lielā dzintara» svinīgajā atklāšanas koncertā uzstāsies izcili Latvijas un ārvalstu mūziķi

Liepājas jaunās koncertzāles "Lielais dzintars" Lielās zāles atklāšanas koncertos, kas notiks 2015. gada 6. un 7. novembrī, uzstāsies izcili Latvijas un arī ārvalstu mūziķi no Lietuvas, Igaunijas un Zviedrijas.

Jaunā koncertzāle tapusi pateicoties Latvijas dalībai Eiropas Savienībā, un tā iecerēta kā nozīmīgs visa Baltijas reģiona mūzikas centrs, tādēļ atklāšanas koncertā koncertzāles saimnieki - Liepājas Simfoniskais orķestris galvenā diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā muzicēs kopā ar izciliem, pasaules slavu ieguvušiem māksliniekiem un koriem: valsts akadēmisko kori "Latvija", jauniešu kori "Kamēr", Liepājas jauniešu kori "Intis" un Kurzemes filharmonijas kamerkori "Ventspils".

Lielās zāles atklāšanas koncertā klausītājiem būs iespējams doties muzikālā piedzīvojumā arī kopā ar klarnetistu Intu Dālderi un vienu no spožākajām latviešu vokālas mūzikas zvaigznēm - basbaritonu Egilu Siliņu, kurš uzstāsies kopā ar citiem izciliem solistiem: soprānu Elizabeti Stridu (Elisabet Strid) no Zviedrijas, mecosoprānu Jovitu Vaškevičūti (Jovita Vaškevičiūte) no Lietuvas un tenoru Mati Turi no Igaunijas.

Koncertā skanēs divu kurzemnieku - Liepājas nopietnākā simfoniķa Agra Engelmaņa un šobrīd visā pasaulē visvairāk atskaņotā latviešu komponista Ērika Ešenvalda mūzika, kā arī Ludviga van Bēthovena nemirstīgais simfoniskās mūzikas šedevrs – 9. simfonija, kuras atskaņojumā piedalīsies mūziķu kolektīvs, kurš tiek uzskatīts par vienu no labākajiem šī skaņdarba atskaņotājiem pasaulē - Valsts Akadēmiskais koris "Latvija".

Lielās zāles atklāšanas koncerta programma izskanēs divas reizes – 6. un 7. novembrī plkst.19. Svinīgajā Lielās zāles atklāšanā 7. novembrī piedalīsies arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis, bijusī prezidente, Liepājas koncertzāles patronese Vaira Vīķe-Freiberga un citas augstas amatpersonas. Uz lielās zāles atklāšanu aicināti arī citi bijušie prezidenti, Ministru prezidente Laimdota Straujuma, Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis, ministri, ārvalstu valstu vēstnieki, kultūras nozares pārstāvji, Liepājas domes deputāti, komponisti, būvnieki, arhitekti un citi viesi, kuri ilgāk nekā desmit gadu laikā piedalījušies koncertzāles tapšanā, ieguldot savus darbu un idejas, kā arī atbalstot ar politiskiem un finansiāliem lēmumiem.

Joprojām iespējams iegādāties biļetes uz pirmo koncertu Lielajā zālē, kas notiks piektdienā, 6. novembrī plkst.19. Brīvas vietas vēl pieejamas četrās cenu kategorijās, sākot no 40 eiro. Biļetes nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs, interneta vietnē "Bilesuparadize.lv", kā arī koncertzāles "Lielais dzintars" Informācijas centrā, no pirmdienas līdz sestdienai no plkst.10 līdz 20, savukārt svētdienās no plkst.10 līdz 15.

Uzziņa:

Sapnis par savu, plašu koncertzāli Liepājā ir jau teju gadsimtu sens. Jau 1896. gadā Liepājas dome pieņēma lēmumu un sāka krāt naudu, lai būvētu koncertzāli. 2015.gadā šis sapnis beidzot ir realizējies – ar jauno koncertzāli "Lielais dzintars" - reģionāls kultūras un pasākumu norišu centrs un mājvieta Liepājas Simfoniskajam orķestrim, Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolai un apsaimniekotājam un programmas veidotājam - SIA "Lielais dzintars". Vairāk nekā 14 000 kvadrātmetru plašajā astoņu stāvu ēkā darbojas trīs koncertzāles: Lielā zāle ar 1010 skatītāju vietām, Kamerzāle – ar 200 vietām un Eksperimentālā skatuve – 150 vietas, kuras papildina citu publisku pasākumu telpas Civita Nova, kā arī kafejnīca un restorāns.

Izcilā austriešu arhitekta, Prof. Folkera Gīnkes veidotā koncertzāles arhitektoniskā koncepta pamatā ir Latvijas un Baltijas jūras krastā esošais Liepājas simbols – dzintars, kā arī tās funkcija kā mākslas un kultūras centram. Ēkas arhitektūra ir kā iedzintarota, laikā un dzintarā sastingusi mūzika.

Tās akustiku un apgaismojumu veidojuši pasaules līderi savā jomā: Prof. Karlheincs Millers (Müller-BBM, Vācija) un Bartenbach (Vācija) tās dibinātāja Prof. Kristiāna Bartenbaha vadībā.

"Lielā dzintara" īpašais veidols, unikālais iekšējais plānojums un koncertzāles izcilā akustika ļauj apgalvot, ka šī, visam Baltijas jūras reģionam nozīmīgā kultūras centra apmeklējums katram viesim kļūs par neaizmirstamu notikumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
Latvija 17 EUR
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57040286sec.