Liepājas muzejā atklās Ulda Rubeža personālizstādi «Pārcelšanās»

11. decembrī plkst. 17 Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 mazajā izstāžu zālē atklās mākslinieka Ulda Rubeža personālizstādi "Pārcelšanās".

Uldis Rubezis izstādē apmeklētājus aicinās iepazīt mākslinieka pārradītu telpu, būt par notikuma aculieciniekiem un līdzdalībniekiem, sapludinot robežas un nodrošinot pārcelšanos neikdienišķajā.

Īpaši personālizstādei tapušajā esejā mākslinieks raksta:

„Es it kā spīdēju uz kopējās tumsas fona, kas manu darbošanos padarīja neizprotami svarīgu. Es centos, cik spēka, bet nesaņēmu apliecinājumu manu nolūku iespējamībai. Šķiet, ka attālums starp manu roku un To bija tomēr dažus pārliecības milimetrus par lielu. Tūlīt arī Neizlēmība pieķērās mani rokai un vilkās man līdzi cauri brikšņiem, kas sapina kājas un apņēmību. Un tad vēl tas ūdens blakus..."

Lai arī Uldis Rubezis regulāri piedalās kopizstādēs, personālizstāde nebūs mākslinieka daiļrades kopskats, bet gan speciāli šai izstādei radīts projekts.

Uldis Rubezis 1977. gadā beidzis Liepājas mākslas vidusskolu, 1989. gadā absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Tēlotājmākslas specialitāti. Pašlaik ir izglīto topošos māksliniekus Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolā.

Uldis Rubezis ir mākslinieku apvienības "FAG" dalībnieks. Izstādēs piedalās kopš 1988. gada.  Vairākkārt ieguvis atzinīgu žūrijas vērtējumu Liepājas vizuālās mākslas kopizstādēs – 2014. gadā izstādē "Māksla@Liepāja" un arī šogad izstādē "Telpa dialogam".

Izstāde Liepājas muzejā skatāma no 2015. gada 11. decembra līdz 2016. gada 24. janvārim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65678191sec.