Izbaudi koncertu «Bēthovena vēstules»

Sestdien, 2015. gada 12.decembrī, pulksten 18 "Promenade Hotel" Hika zālē koncertcikls "Iededz gaismu" turpināsies ar koncertprogrammu "Bēthovena vēstules", kurā piedalīsies Egīls Šēfers, Dace Zālīte un Toms Ostrovskis un līdzās skaņdarbiem Oresta Silabrieža vadībā tiks lasīti Ludviga van Bēthovena vēstuļu fragmenti.

Pirmais "Iededz gaismu" koncerts jau pirms divām nedēļām tika veiksmīgi aizvadīts, un tagad, atgriežoties mājīgajā Hika zālē, pienācis laiks nākamajam. Koncertprogramma "Bēthovena vēstules" jau apceļojusi vairākas Latvijas pilsētas un tagad, 12.decembrī pulksten 18, būs dzirdama arī Liepājā, "Promenade Hotel" Hika zālē.

Koncertā piedalīsies Lielās mūzikas balvas laureāti – apburošais un virtuozais klarnetists Egīls Šēfers un viņa domubiedrs, pieredzējušais pianists Toms Ostrovskis. Līdzās abiem mūziķiem čella partiju koncertā izpildīs viena no pamanāmākajām Latvijas jaunajām čellistēm Dace Zālīte, kas, cita starpā, bijusi "Lielās mūzikas balvas 2011" nominante sadaļā "Gada debija" un pašlaik ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra čellu grupas mūziķe.

Koncerta programmā būs iespēja dzirdēt Vīnes klasiķa Ludviga van Bēthovena agrīnā perioda skaņdarbu klarnetei, čellam un klavierēm. Tālāk koncertā izskanēs pašlaik Latvijā un pasaulē populārā, pārpasaulīgā igauņu komponista Arvo Perta, mūsu pašu mīlētā komponista Ērika Ešenvalda, kā arī starptautiski atzītā Pētera Vaska un "Iededz gaismu" klausītājiem jau pazīstamā Pētera Plakida skaņdarbi. Taču koncerts "Bēthovena vēstules" ne velti ir ieguvis savu nosaukumu, jo tā gaitā mūzikas žurnālists Orests Silabriedis iepazīstinās klausītājus ar Bēthovena vēstuļu fragmentiem, kā arī komponistu un mūzikas kritiķu Jāzepa Vītola un Jēkaba Graubiņa spriedumiem par mūzikas būtību, tā veidojot muzikāli aizraujošu stāstu par mūziku. Taču vislabāk koncerta noskaņu raksturo paša Ludviga van Bēthovena vārdi: "Uguni vīriešu sirdīm un asaras sieviešu acīm! Spēlēt mūziku bez kaisles ir noziegums!".

Rīkotāji vēlas vēlreiz atgādināt, ka sākotnēji paredzētā norises vieta – Graudu ielas koncertzāle – ir mainījusies, un koncerts notiks "Promenade Hotel" Hika zālē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.04167008sec.