Norisināsies Vecgada karnevāla skrējiens

Liepājā, gada pēdējā dienā, 2015. gada 31. decembrī, pulksten 11 pie bērnu rotaļu laukuma Jūrmalas ielas galā tiks dots starts Liepājas aktīvā dzīvesveida entuziastu labdarības pasākumam – Vecgada karnevāla skrējienam. Labdarības skrējienā ar karnevāla tematiku aicināts piedalīties ikviens, kas jūt vēlmi gada pēdējā dienā aktīvi pavadīt laiku un uz pozitīvu emociju viļņa sagaidīt 2016. gadu.

Tradicionāli šajā zīmīgajā datumā dažādās Latvijas vietās gan skriešanas, gan nūjošanas entuziasti pulcējas grupās vai individuāli, lai dotos svaigā gaisā un aizvadītu gada noslēdzošo treniņu. Šogad liepājnieki svētku gaisotni varēs izbaudīt sportiski, plecu pie pleca un apzinoties, ka starp mums patiesībā ir tik daudz aktīvu cilvēku, kā arī ieskriet, ienūjot, ietipināt visiem kopā jaunajā – Liepājas kā "Eiropas Sporta pilsēta 2016" – gadā.

"Vecgada karnevāla skrējienā" dalībniekiem vēlams tērpties pasākuma tematikai atbilstošā maskā vai ar dažāda citu veida karnevāla atribūtiku. Krāšņāko tērpu autori dažādās nominācijās tiks pie veicināšanas balvām.

"Vecgada karnevāla skrējiens" ir labdarības pasākums, tāpēc ikviens varēs doties distancē bez iepriekšējas reģistrācijas un noteiktas dalības maksas, lai gan pirms starta dalībniekiem būs iespēja papildināt ziedojumu "dāvanu maisu", kurā tiks vākti līdzekļi Liepājas Neredzīgo biedrības rehabilitācijas centram "Dvēseles veldzes dārzs". Rehabilitācijas centrs palīdz cilvēkiem, kas smagu traumu vai slimību dēļ zaudējuši redzes un/vai kustību spēju, atgriezties dzīvē – atgūt pašaprūpes prasmes, pārliecību par sevi un spēju pielāgoties jaunajiem dzīves apstākļiem. Katrs labdarības skrējiena dalībnieks pasākuma laikā varēs izvēlēties sev atbilstošu ātrumu, veicamo apļu skaitu un distances garumu. Viena apļa garums būs 2,5 kilometri, kas sāksies no bērnu rotaļu laukuma Jūrmalas ielas galā, vedot pa veloceliņiem cauri Jūrmalas parkam, tad gar Gulbju dīķīti atpakaļ uz starta vietu.

Tā kā skrējiena mērķis ir labdarība, ne sacensības uz ātrumu, tad piedalīties aicināti arī bērni, māmiņas ar ratiņiem, cilvēki ar mājdzīvniekiem un ikviens, kurš vēlas finišā iesoļot arī mierīgā pastaigas solī.

"Vecgada karnevāla skrējienā" būs iespēja arī pievienoties kādai no grupām ar tempa turētājiem, kuri trasē dosies ar pulksteņa precīzu, vienmērīgu ātrumu.

Organizatori aicina dalībniekus plānot skrējienu tā, lai atgrieztos starta zonā uz noslēguma ceremoniju plkst.12:15, kurā tiks apbalvoti labākie karnevāla tērpu īpašnieki. Specbalvas ar atbalstītāju veltēm tiks pasniegtas šādās nominācijās: "Rūķīgākais skrējējs"; "Latviskākais skrējējs"; "Garā bārda"; "Mr. Zvaniņš" un "Sniegbaltīte".

Pasākumu klātienē vadīs viens no Liepājas atraktīvākajiem un pieredzējušākajiem šovmeņiem Raivis Šulcs, rūpējoties par pozitīvu noskaņu un svētku dalībnieku saliedēšanu. Pasākuma starta zonā būs arī pieejama silta tēja.

"Vecgada karnevāla skrējienā" organizē Liepājas aktīvā dzīvesveida entuziasti sadarbībā ar Liepājas pilsētas domes Sporta pārvaldi un Vides, veselības un sabiedrības līdzdalības daļu.

Papildus informācija un fotogrāfijas no skrējiena meklējamas Liepājas pilsētas sociālās vietnes "Facebook" pasākumā:  "Vecgada karnevāla skrējiens".

Vecgada karnevāla skrējiena programma:

Tikšanās 10:30

Vecgada karnevāla skrējiena starts 11:00

Specbalvu pasniegšana 12:15

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.35507107sec.