Sniegs un sals Liepājā ļauj izbaudīt daudzveidīgus ziemas priekus

Pieturoties salam un izveidojoties 20 centimetru biezai sniega segai, Liepājā iestājušies labvēlīgi laika apstākļi, lai gan lieli, gan mazi varētu izbaudīt dažādus ziemas priekus un aktīvās atpūtas iespējas.

2016. gada 6. janvārī atver publisko slidotavu Kūrmājas prospekta galā, pie stadiona "Olimpija", kas liepājniekiem un pilsētas viesiem sniegs iespēju izbaudīt slidošanu Liepājas centrā. Slidotava darbosies katru dienu, kamēr to ļaus laika apstākļi.

Slidotavas darba laiks:

darba dienās no plkst. 14.00 līdz 19.00;

brīvdienās no plkst. 11.00 līdz 21.00.

Apmeklētājiem būs pieejama arī slidu noma. Slidotavas apmeklētājiem, kuriem ir pašiem savas slidas, slidotava būs bez maksas.

Liepājas ūdenstilpes pārklājis pietiekami biezs ledus, arī Beberliņu ūdenskrātuvē, Karostā, var izbaudīt brīvdabas slidošanu gleznaina meža apvidū. Slidotavu iespējams apmeklēt ikvienam slidot gribētājam bez maksas, savukārt tiem, kuriem nepieciešamas slidas, "BB wakepark" pieejama slidu noma.

Turpat blakus esošajā kafejnīcā iespējams sasildīties ar siltu tēju un iestiprināties ar dažādām uzkodām. Pēc ziemas prieku baudīšanas nosalušos degunus var sasildīt turpat blakus esošajā pirtī vai baļļā.

Slidotava Beberliņos, tāpat kā kafejnīca, darbojas darba dienās no plkst. 10.00 līdz 18.00, bet brīvdienās – no plkst. 10.00 līdz 20.00.

Ik svētdienu (ziemas peldēšanas sezonā: no oktobra līdz maijam) plkst. 14.00 Beberliņu ūdenskrātuvē, netālu no "BB wakepark" kafejnīcas, biedrības "VeloRonis" dalībnieki aicina pievienoties uz kopīgām  ziemas peldēm speciāli izveidotā āliņģī.

Atbilstoši laika apstākļiem arī par distanču slēpotājiem Liepājā tiks padomāts, izveidojot distanču slēpošanas trasi, kuru varēs izmantot ikviens slēpošanas cienītājs. Informācija par šo iespēju sekos.

Bērni un jaunieši, kam tuvāki slidkalniņi un laišanās ar ragavām pa tiem lejā, jau paguvuši iemēģināt Liepājā esošos pakalniņus. Vispieprasītākā šļūkšanas vieta ir Jūrmalas parkā, pie bērnu rotaļu laukuma, kā arī pakalni citviet pilsētā.

Liepājnieki un pilsētas viesi, kuri iecienījuši mierīgāku laika pavadīšanu, aicināti doties pastaigā pa apsnigušo Liepāju, kas līdzinās burvīgai pasaku valstībai, ko paspilgtina pilsētā izvietotie rotājumi. Viskrāšņāk ziemas pasakas sajūtu iespējams notvert Rožu laukumā pie lielās svētku egles, Adventa vainaga un romantiskā tiltiņa, kā arī pie Liepājas Universitātes, kur kokos iekārtas lukturīšu gaismas. Zem tām savu vietu atradusi pasaku grāmata. Blakus ir iespējams apsēsties uz liela vecmāmiņas krēsla un klausīties Ziemassvētku dziesmas vai pasakas audio formātā. Tāpat svētku rotājumi grezno Lielo ielu, Tramvaja tiltu, kā arī pilsētas mikrorajonus. Nesteidzīgās pastaigās, baudot gleznainus skatus, var doties arī pa omulīgajām Liepājas ielām un piesnigušajiem parkiem, kā arī Liepājas pludmali.

Nenoliedzami ziemas iestāšanās ir gaidīts laiks zemledus makšķerniekiem, kas iekārtojušies uz Liepājas ezera un citām pilsētā esošām ūdenstilpēm. Novēlam makšķerniekiem ne asakas, bet arī atgādinām nebūt pārgalvīgiem un izvērtēt ledus biezumu un stiprību, pirms uz tā kāpt.

Neatkarīgi no laika apstākļiem Liepājas Olimpiskā centra (LOC) ledus hallē ir iespēja baudīt slidošanas priekus iekštelpās. Turpat iespējams iznomāt slidas un citu inventāru. Ledus noslogojumam var sekot līdzi LOC mājas lapā.

Lai ziemas prieki paietu bez raizēm, aicinām katru individuāli izvērtēt drošību un savu veselību, nododoties sportiskajām aktivitātēm ziemā. Esiet uzmanīgi uz slidkalniņiem, slidotavās, slēpojot un peldoties, kā arī ejot pa ielu, ja tās ir apledojušas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
Latvija 17 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60304213sec.