Aicina piedzīvot meditatīvu pasaku par Koku dievieti

2016. gada 7. aprīlī Aizputes novadpētniecības muzeja "Seno lauku amatu prasmju" ekspozīcijas Saimes istabā  un 14.aprīlī Kazdangas pilī  plkst. 18 00, savu lasījumu piedzīvos eksperimentālā pasaka "Pasaka par Koku dievieti" pieaugušo auditorijai, kas, smaržu un sveču gaismā, teicējas un raisošas mūzikas  pavadībā, kļūs par neaizmirstamu, sava veida,  kolektīvu meditāciju.

Tās laikā Jums būs iespēja izbaudīt pasakainu ceļojumu pa savas radošās iztēles lokiem, tādējādi atbrīvojoties no ikdienas likstām un, visbeidzot, atgriežoties pie sevī snaudošās, Tīrās  radošās enerģijas. Pasaka ir stāsts par Koku Dievieti, kura  pirmo reizi Apzinājās sevi esam par Pilnību un atrada savu pazudušo Kroni.

Pasaku stāstīs un līdzizdzīvos tās autore - dramaturģe un režisore Sandija Kalniņa, kura veiksmīgi sadarbojusies ar dažādiem Latvijā pazīstamiem teātra un kino māksliniekiem, veidojot dažāda veida sadarbības gan ar Jauno Rīgas teātri, Dailes un Ģertrūdes ielas teātri, kā arī Dirty Deal Teatro. Viņa rakstījusi gan lugas, gan scenārijus, gan pati piedalījusies kā aktrise savu kolēģu izrādēs. Šobrīd Sandija ir arī jaunā Aizputes vidusskolas teātra „Panda" vadītāja. Muzikālo fonu veidos Kaspara Niklasona komponētā oriģinālmūzika šai pasakai paša autora izpildījumā. "Pasaka par Koku Dievieti" ir Sandijas Kalniņas otrā sadarbība ar jauno daudzsološo mūziķi K. Niklasonu, kurš ir saspēlējies ar grupu "The Sound Poets" un šobrīd ir grupas "Irving Ark" ģitārists.

Iedvesmu pasakai autore smēlusies no savas personīgās pieredzes un izpratnes par meditāciju, ko guvusi tālā pagātnē, kad jau no 12 gadu vecuma sākusi interesēties par pašizziņu, cilvēka sasaisti ar dabu, ezotēriku un meditāciju, ko, savukārt, papildinājušas zināšanas un prakse, dejojot Dienvidindijas tempļu deju "Bharata Natyam". Šīs ievirzes, kas gūtas jau bērnībā, kļuvušas par pamatu autores dzīves uztverei un pašapziņas meklējumiem.

Tā kā atbilstoši autores vēlmei izvēlētās telpas spēj uzņemt ierobežotu klausītāju skaitu, uz pasākumiem nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās rakstot/zvanot: uz izrādi 7. aprīlī Aizputē - Jolanta Berga (Aizpute), mob.tel.29 623284 [email protected], bet uz izrādi 14.aprīlī - Kazdangā- Māra Tīmane (Kazdanga), mob. tel. 29 103 813 , [email protected].

Pašu ērtībai, līdzi ņemams mīksts sēžamspilventiņš.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
Latvija 17 EUR
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75022984sec.