Liepājā iesāksies bagātīgs garšu ceļojums visas vasaras garumā

Liepājas Latviešu biedrības nams 2016. gada 4. maijā no plkst. 10:00 līdz 15:00 aicina svētku brīvdienas pavadīt kopā ar ģimeni Kungu ielas radošajā kvartālā, kur sadarbībā ar tradicionālās kultūras lietpratējiem piedāvās izgaršot Rucavas smeķi tā garšīgākajās, skanīgākajās, skaistākajās un tradicionālākajās izpausmēs. Pasākumā paredzēta amatnieku un mājražotāju produkcijas tirdzniecība, degustācijas, tradīciju un amatu prasmju demonstrēšana, radošās darbnīcas bērniem, dzīvnieki no lauku sētas, muzikāli priekšnesumi un lustīgi danči.

Smeķīgus gardumus un bagātīgu garšas buķeti varēs izbaudīt vietējo mājražotāju tirdziņā, kurā varēs iegādāties dažādus svētku galda labumus. Tirdziņa sortimentā starp pārtikas produktiem būs atrodama gan lauku maizīte, gan sieri, gan medus, dzērvenes un to izstrādājumi. Tāpat varēs iegādāties pirmos lauku zaļumus, puķu stādus un čaklo amatnieku darinātās rotas un vilnas izstrādājumus.

Paralēli svētku tirdziņam tiks iekurts arī Kunga kvartāla pavards, kur uz dzīvās uguns tiks gatavots svētku mielasts, kura pagatavošanā varēs līdzdarboties ikviens interesents. Pēc tradicionālās receptes tiks izvārīti kartupeļu kukulīši un seno laiku garšu buķeti papildinās baltā sviesta degustācija. Tradicionālo ēdienu pārzinātāja Sandra Aigare sola dalībniekiem atklāt arī īpašo kartupeļu kukulīšu recepti, piebilstot, ka: "Nekāds noslēpums jau tur nav, bet iemaņas un knifiņi gan ir vajadzīgi."

Kungu kvartālā gan mazajiem, gan lielajiem svētku apmeklētājiem būs iespējams ielūkoties mazo paipalu vistiņu dzīvē, kuras ir ļoti populāras putnu mīļotāju vidū, priecējot ikvienu ar savām raibajām spalvām. Rucavas novada Paplakas pludmalē salasītos oļus būs atvedusi māksliniece Gunta Krastiņa un aicinās bērnus izkustināt savus mazos pirkstiņus radošajā oļu apgleznošanas darbnīcā.

Pēc tautas tradīcijām 4. maijs ir Baltā galdauta svētki, kuru centrā ir Latvijas neatkarības atjaunošanas diena, tāpēc lai godātu Latviju svētkos, tradīciju klubs "Rucavas sievas" kopā ar Rucavas etnogrāfisko ansambli un mazajiem koklētājiem no folkloras kopas "Ķocītis"  aicinās ikvienu pie kopīga svētku galda.

Svētku ietvaros kopā ar pieredzējušo ādas apstrādes meistari un pētnieci Agritu Krieviņu notiks pastalu darināšanas meistarklase, kurā apmeklētāji varēs apgūt seno amatu prasmi. Neizpaliks arī  rucavnieču dižošanās ar savu tautas tērpu – goda tērpa darināšanas meistare Dace Tapiņa kopā ar Rucavas sievām atvērs tradīciju pūra lādi un demonstrēs kā pareizi valkājams goda tērps, liekama mārģene un drābule.

Kad garšu kārpiņas iekārdinātas, pirksti izlocīti un goda tērps apvilkts, tad laiks lekt dančus un lustēties kopā ar Rucavas lauku kapelu "Paurupīte", kura Kungu kvartālā viesojusies jau vairākkārt.

Ar šo svētku sarīkojumu iesāksies bagātīgais garšu ceļojums visas vasaras garumā, kurš uz Kungu ielas radošo kvartālu atvedīs arī citus Lejaskurzemes novadus.

Nāc un izgaršosim svētkus kopā!

Pasākumu organizē: Liepājas Latviešu biedrības nams sadarbībā ar biedrību "ETNO Liepāja".

Pasākumu atbalsta: Liepājas Kultūras pārvalde un Liepājas pilsētas dome.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44625187sec.