Līvas ciema svētkos spēlēs, rotaļāsies un dejos Dzintara krasta ļaudis

2016. gada 21. maijā, pulksten 10.00 ar svētku dalībnieku gājienu no Rožu laukuma uz Liepājas Promenādi sāksies "Līvas ciema svētki" – gada lielākie tradicionālās kultūras svētki Liepājā. Divas dienas, 21. maijā no plkst. 10.00 – 19.00 un 22. maijā no 11.00 – 15.00, ikvienam būs iespēja baudīt bagātīgu kultūras programmu, kurā ne tikai skanēs tautas mūzikas svētki "Līvas upe", bet būs skatāmas arī krāšņas tautas deju programmas "Dzintara krasta ļaudis". Svētkus bagātīgus veidos arī fotoizstādes, teātra izrāde bērniem, spēles lieliem un maziem "Spēļu sētā" un citas radošas aktivitātes.

Tautas deju kolektīvu programmas "Dzintara krasta ļaudis" norisināsies uz Līvas ciema laukuma skatuves, kur ikviens varēs baudīt Liepājas deju kolektīvu sniegumu – Tautas deju ansambli "Rucavietis" (vadītāja Sandra Bulmbaha), Tautas deju kolektīvu "Banga" (vadītāja Kristīne Kārkliņa), jauniešu deju kolektīva "Odziņa" divus sastāvus (vadītāja Inta Āboliņa), bērnu deju kolektīva "Krustiņi" 1.-4. un 5.-7. klašu grupas (vadītāja Inta Āboliņa), bērnu deju kolektīva "Vaduguns" 3.-4. un 5.-7. klašu grupas (vadītāja Inta Blumbaha), vidējās paaudzes deju kolektīvus "Bandzenieki" (vadītāja Kristīne Kārkliņa), "Kvēle" (vadītāja Ingrīda Lūka) un "Vaduguns" (vadītāja Kristīne Jaunbrūna) un senioru deju kolektīvu "Sidrabvilnis" (vadītāja Ingrīda Lūka), kas šajos svētkos svin savas pastāvēšanas 5 gadu jubileju. Svētku viesi – senioru deju kolektīvs "Ulenbroks" no Stopiņu novada, kā arī no tālākām zemēm: Lielbritānijas latviešu tautas deju kopa "Kamoliņš", tautas deju kolektīvs "Młody Toruń" no Polijas un senioru deju kolektīvs "Vejava" no Lietuvas.

Svētkos gaidāmas vairākas tautas deju kolektīvu programmas, kuras sestdienas rītā plkst. 10.45 ievadīs, tikko "A" grupu ieguvušie Liepājas deju kolektīvi – Tautas deju ansamblis "Rucavietis" un tautas deju kolektīvs "Banga", sniedzot ieskatu Kurzemes Deju svētkos "Pašā jūras vidiņā", kas notiks šā gada 18. jūnijā Liepājas Olimpiskā centra arēnā.  

Ne mazāka jautrība kā uz dejotāju skatuves gaidāma arī "Spēļu sētā", kur, spēlējot senās un arī mūsdienās radītās latviešu spēles, rosīsies mazi un lieli. SIA "Krāsu Karuselis", sekojot meistara Aldoņa Baldiņa padomiem, aicinās izmēģināt latviešu senās spēles – klimpiņu sišanu, cūku ganīšanu, koka vilciņu dīdīšanu un vēja propelleru laišanu pa vējam. Mākslinieku Ivetas un Reiņa Kuncīšu vadīti, bērni varēs radoši izpausties populārās latviešu multfilmas "Lupatiņi" tēlu un leļļu izgatavošanas meistardarbnīcās. Mūsdienu pasaulē izplatītās, Latvijā radītās, aizraujošās galda spēles Novuss noslēpumus iepazīt piedāvās birojs un spēļu vieta "Novus S". Savukārt nebijušas sajūtas ikviens interesents varēs rast arī "Spāres lidojumā" – pirmo reizi Liepājā varēs izbaudīt aizraujošu piedzīvojumu – reālajā laikā pavērties uz sevi un Līvas ciema svētkiem no augšas ar "Dragonfli" bezpilota aparāta palīdzību.

Svētdien "Spēļu sētu" bagātinās SIA "Kokmaizītes" spēļu meistari, kuri aicinās izmēģināt lielformāta dambreti un lielformāta spēli "Kartupelis", kā arī piedalīties galda spēļu turnīrā, spēlējot viņu pašu izgatavotās spēles "Burtošanas Čempionāts", "Latgaliešu domino", "Kurzemes vēja rati", Laimes nams" un "Vidzemes atmiņas spēle". Turnīra uzvarētāju gaida arī patīkama pārsteiguma balva.

Īpašs notikums mazajiem skatītājiem gaidāms svētdien pulksten 12.00 Līvas ciema laukumā, kur bērni varēs sekot līdzi notikumiem kādā lauku sētā Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Jauniešu teātra studijas izrādē "Kur ir mana mamma?".

Šogad "Līvas ciema svētku" apmeklētājiem būs iespēja apskatīt arī divas fotoizstādes – Liepājas Meistaru ielā izvietoto Liepājas fotostudijas "FOTAST" dalībnieku darbu izstādi "Liepājas iela Latvijas garumā" un sadarbībā ar laikraksta "Kurzemes Vārds" un portāla "liepajniekiem.lv" veidotā fotokonkursa "Durvis uz…" labāko fotogrāfiju izstādi pie Promenādes tiltiņa.

Ar "Līvas ciema svētku" plašo kultūras programmu iepazīties iespējams gan sociālajos tīklos, gan mājas lapā. Ikviens atradīs ko interesantu dažādās svētku norisēs – mūzikā, tautas dejā, Līvas tirgū, meistardarbnīcās, Spēļu sētā un dažādās radošās aktivitātēs. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.13518906sec.