Liepājā svinēs «Jūras svētkus»

2016. gada 9.jūlijā no pulksten 11 Liepājas promenādē norisināsies Jūras svētki, kas šogad apmeklētājiem piedāvās deviņus spēcīgus, aizraujošus un krāšņus viļņus, pasākumā transformējot tos deviņās aktivitātēs. Par Jūras svētku muzikāliem pārsteigumiem rūpēsies Normunds Rutulis, Aminata, grupa "Dakota" un citi.

Jūras svētki tiks atklāti ar piemiņas brīdi bojā gājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem. Tradicionāli ar savu piedāvājumu liepājniekus un Liepājas viesus priecēs amatnieku un mājražotāju tirgus, kurā varēs iegādāties dažādus labumus visas dienas garumā. Muzikālo baudījumu apmeklētājiem sniegs Normunds Rutulis un Zvejnieku dēli, Aminata, grupa "Dakota", Dailes teātra aktieru ansamblis "Ilga" ar koncertprogrammu "Mīļā, mans kuģis tālu jūrā", grupa "Cepums" un mūziķi Rassell & Sabīne Berezina. Mazajiem liepājniekiem organizatori būs sarūpējuši bērnu programmu, savukārt, aktīvās dzīves piekritēji varēs piedalīties netradicionālajās sporta spēlēs un vērot kanālā notiekošās laivu sacensības.

Arī jūras un vētru dievs Neptūns ieradīsies Jūras svētkos, lai atvērtu bagātību lādi, kurā visas dienas garumā kopīgi atradīsim visdažādākos pārsteigumus svētku apmeklētāju priekam. Bagātību lādes dārgumus sagādājuši atsaucīgi Liepājas uzņēmumi, biedrības un organizācijas.

Paralēli Jūras svētkiem ikviens interesents aicināts baudīt 10.Starptautiskā Ielu teātru festivāla "Zeme.Debess.Jūra." piedāvājumu un 20.Starptautiskā Zīmētāju un gleznotāju plenēra "Liepājas Marīna" un "Mazā Marīna" noslēguma izstādi.

10. Starptautiskajā Ielu teātru festivālā "Zeme.Debess.Jūra." gan lielos, gan mazos skatītājus priecēs mākslinieki no tādām valstīm, kā Vācija, Spānija, Portugāle, Itālija, Anglija, Nīderlande, Baltkrievija, Lietuva un Latvija.

Ielu teātru festivālā varēs sastapt dzīvās statujas, mīmus, jokdarus, klaunus, žonglējošu dīdžeju, četrus metrus garu marioneti, dāmu ar divu metru augstu bumbu un citus. Festivāla programma sāksies 8. jūlija vakarā Rožu laukumā, savukārt, 9. jūlijā ielu mākslinieki Jūras svētku apmeklētājus gaidīs Liepājas promenādē.

Tradicionāli Liepājas Jūras svētku norisē iekļausies arī Starptautiskā Zīmētāju un gleznotāju plenēra un Mazā marīna noslēguma izstāde, kas būs skatāma 9. jūlijā no pulksten 12 ostas promenādes sākumā pie Tramvaja tilta. Lietus gadījumā izstāde notiks K.Ukstiņa ielā 17/23.

Plenērā piedalīsies 34 gleznotāji un grafiķi no tādām Latvijas pilsētām kā Liepāja, Ventspils, Rīga, Jūrmala, Lielvārde, Madona, savukārt, ārvalstu radošumu apliecinās mākslinieki no Šveices, Lietuvas un Baltkrievijas. Māksliniekus radošā procesā varēs sastapt no 4. līdz 9.jūlijam gan Liepājas ielās, gan ostas promenādē, gan jūras krastā.

Šī gada 9.jūlijā no pulksten 11 Liepājas promenādē norisināsies Jūras svētki, kas šogad apmeklētājiem piedāvās deviņus spēcīgus, aizraujošus un krāšņus viļņus, pasākumā transformējot tos deviņās aktivitātēs. Jūras svētki tiks atklāti ar piemiņas brīdi bojā gājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem. Tradicionāli ar savu piedāvājumu liepājniekus un Liepājas viesus priecēs amatnieku un mājražotāju tirgus, kurā varēs iegādāties dažādus labumus visas dienas garumā. Muzikālo baudījumu apmeklētājiem sniegs Normunds Rutulis un Zvejnieku dēli, Aminata, grupa "Dakota", Dailes teātra aktieru ansamblis "Ilga" ar koncertprogrammu "Mīļā, mans kuģis tālu jūrā", grupa "Cepumi" un mūziķi Rassell & Sabīne Berezina. Mazajiem liepājniekiem organizatori būs sarūpējuši bērnu programmu, savukārt, aktīvās dzīves piekritēji varēs piedalīties netradicionālajās sporta spēlēs. Tostarp ikvienam interesentam būs iespēja bez maksas apskatīt Jūras spēku flotiles kuģus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80534005sec.